Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Tek yol ihracat

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Tek yol ihracat

Ticaret Bakanı Ömer Bolat 2023 yılı ihracat rakamları hakkında yaptığı açıklamada, “Tek yol ihracat, firmalarımızın nakit para elde etmeleri, döviz kazanması için mutlaka yönelmeleri gerekiyor” dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat katıldığı televizyon programında 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti rekoru kıran ihracat rakamlarını değerlendirdi. Verilere göre Orta Vadeli Plandaki 255 milyar dolar ihracat hedefi aşılarak, 255,8 milyar olarak gerçekleşirken; aralık ayında de 23 milyar dolar ile rekor ihracat gerçekleştirildi. Bakan Bolat konu hakkında yaptığı açıklamada, “Tek yol ihracat, firmalarımızın nakit para elde etmeleri, döviz kazanması için mutlaka yönelmeleri gerekiyor” diye konuşarak 2024 hedefinin 375 milyar doların üstüne çıkarmak olduğunu vurguladı.

123131.jpg

İHRACATA YÖNELMELİLER

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada, “Tek yol ihracat, firmalarımızın nakit para elde etmeleri, döviz kazanması için mutlaka yönelmeleri gerekiyor” diyerek güncel verileri paylaştı:

“Bu sene 8 bin yeni firma ihracata başladı ve toplam ihracatçı sayımız 120 bine ulaştı. 2002'de 12 bindi. İhracatçı sayımız 10 kat artmış. Hükümetimiz göreve başladıktan sonra Cumhurbaşkanımızın bize çizdiği takvim ve hedefler çerçevesinde ihracatı artırmak için çok önemli tedbirler aldık, desteklerimizi artırdık. 11,7 milyar TL Dünya Ticaret Örgütü kuralları işe uyumlu pazarlama ve yeni pazarlar bulma şeklinde birçok kalemde destekler verdik.”

wqeqeqw.jpg

YENİ REKORLARA İMZA ATACAĞIZ

Bakan Bolat, sözlerini hedeflerden bahsederek şu şekilde sürdürdü: “21 yıldır her zaman güçlü liderliği, ortaya koyduğu vizyon, eserleri ve icraatlarıyla, ihracatçımızın ve üreticimizin daima yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle; hem OVP’de yıllık ihracat hedefimiz olan 255 milyar doları aşarak 255,8 milyar dolar ile, hem de 23 milyar dolar Aralık ayı rekor ihracat rakamıyla 2023 yılını sonlandırmak nasip oldu. İhracat artış ivmesini devam ettiriyor ithalat da azalış trendinde. Bunun cari işlemler açığını azaltmaya faydası var. Bu döviz ihtiyacımızı azaltmış olma anlamına geliyor döviz kuru yükseliş yönünde baskı altında kalmayacak. İlk ihracatımızı birlikte gerçekleştirdiğimiz bugünden başlayarak, 2024 yılında hem mal hem de hizmet ihracatımızı, Sayın Cumhurbaşkanımızın da hedef olarak belirlediği 375 milyar doların üstüne çıkarmak hususunda var gücümüzle çalışacağız. 2024 yılında, yatırım, istihdam ve üretimi önceleyerek yeni rekorlara imza atacağız” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.