Tim OSGB’den basın mensuplarına ilk yardım eğitimi

Tim OSGB’den basın mensuplarına ilk yardım eğitimi

Tim Şirketler Grubu, gazetecilere Temel İlk Yardım Eğitimi verdi. Yönetim Kurulu Başkanı Merve Özer, “Akşam, gece, gündüz her daim sahadasınız. O yüzden ilk yardım öğrenip bir hayat kurtarabilirseniz, bir kişiye bile dokunabilirseniz ne mutlu bize” dedi.

Tim Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Şirketler Grubu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle gazetecilere Temel İlk Yardım Eğitimi verdi. Tim Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Merve Özer, “Hangi şartlarda çalıştığınızın farkındayız. O yüzden de bu sosyal sorumluluk projesinde ilk yardım eğitimini öğretmek için burada öncelikle sizlerin bu görevini üstlenmesini istedik” dedi.

ilk-yardim.jpg

“BİZİM SAHADA GÖZÜMÜZ, KULAĞIMIZSINIZ”

Gazetecilerin sahada zorlu şartlar altında çalıştığı söyleyerek ilk yardım eğitimini öğretmek için bu görevi üstlendiklerini söyleyen Tim Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Merve Özer, “Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Siz bizim sahada gözümüz, kulağımızsınız. Doğru haberi, gerçek kaynağını hep sizlerden alıyoruz. Bu konuda ne kadar emek verdiğinizi, hangi şartlarda çalıştığınızın da farkındayız. O yüzden de bu sosyal sorumluluk projesinde ilk yardım eğitimini öğretmek için burada öncelikle sizlerin bu görevini üstlenmesini istedik. Bu anlamda biz birliktelik kurmak istedik. Şimdi sizin yaptığınız iş ne kadar önemliyse her yerdesiniz herhangi bir kaza anında siz varsınız. Herhangi bir yolda siz varsınız. Akşam, gece, gündüz her daim sahadasınız. O yüzden de ilk yardımı öğrenip aslında eğer bir hayat kurtarabilirseniz, bir kişiye olsun dokunabilirseniz biz bu sosyal sorumluluğu yerine getirdiğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

basliksiz-1gwsg.jpg

“İLKOKUL SEVİYELERİNE KADAR DÜŞMELİ”

İlk yardım eğitimlerinin ilkokul seviyelerine kadar düşerek ders olarak verilmesini istediklerini dile getiren Özer, “Bu konuda da sizden bir isteğim olacak bu anlamda. Biz ilk yardımın ilkokul seviyelerine kadar inmesine, düşmesini istiyoruz. Yani ilkokullarda bu ilk yardımın ana ders olarak verilmesi ya da bir yan dal olarak verilmesini istiyoruz. Çünkü biliyorsunuz ki herhangi bir yaptığınız, bir manevrada herhangi çok basit öğrendiğimiz bir harekette hayat kurtarma operasyonunda o yaşadığımız sevinç, mutluluk bizi alıp başka bir yerlere götürüyor. O yüzden ilk önce sizden başlayalım. Ondan sonra da tüm yayalım istiyoruz. Eğitim Merkezi olarak kapımız size sonsuza kadar açık” ifadelerine yer verdi.

fsfsfsfsfs.jpg

“HERKESİN BU ÜLKEYE BİR BORCU VAR”

Kısaca Tim Şirketler Grubundan da bahseden Özer, “Ankara'da merkezimiz İstanbul'da şubemiz var. Yaklaşık olarak 200 yüzden fazla personelimiz var. Bünyemizde iş yeri hekimleri, iş güvenliği uzmanları, diğer sağlık personelleri doktorlarımız, mühendislerimiz sağlık elemanlarımız yer alıyor. Hem ortak sağlık güvenlik birimi hizmeti veriyoruz. İş sağlığı güvenliği hizmetinin yanı sıra laboratuvar hizmetleri veriyoruz. Bunlarla birlikte mobil sağlık araçlarımız var. Türkiye'de 81 vilayetimize de hizmet veriyoruz. Bu sene kendi bünyemize yani 2023 yılında ambulans hizmet bünyemize katarak bir iş kolu daha kazandırdığımızı düşünüyorum. İlk yardım eğitim merkezlerimiz var. Bu şekilde ülke istihdamına katkıda bulunup faydalı işler yapmaya çalışıyoruz. Çünkü herkesin bu ülkeye bir borcu olduğunu düşünüyorum. Bizden kim hizmeti almalı derseniz sizden tüm işletme sahibi bir tane çalışanı olan bürodan tutun bin tane çalışan olan fabrikadan inşaata herkes bizden hizmet alabilir. Çünkü Çalışma Bakanlığı kanunlarına göre oradaki kanun ve yönetmeliklere göre tüm bir tane de çalışanımız olsa hizmet alma zorunluluğunuz var“ diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.