Tiryaki yabancı tabelalardan rahatsız

Tiryaki yabancı tabelalardan rahatsız

Hamamönü'nü restore ettirerek turizme kazandıran Altındağ Başkanı Veysel Tiryaki'nin semtte bulunan bazı işletmelerdeki asılı yabancı isimli tabelalardan rahatsız olduğu ve bu konuda çalışmalar yaptığı öğrenildi.  

Tarihi Hamamönü'ndeki bazı işletmelerde yabancı isimli tabelaların bulunmasına duyarlı vatandaşlar tepki gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda mezbelelik halde bulunan semti 19. YY. Osmanlı sivil mimari örneği ile restore ettirerek turizme kazandıran Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin de tabelalardaki bu yabancılaşmadan ve tabelaların ebatlarındaki büyüklükten rahatsızlık duyduğu öğrenildi. 

GÖNÜLLÜ BİR ŞEKİLDE SÖKENLER VAR

Tarihi Hamamönü'ndeki işletmelerden, yabancı isimli tabelaları zorla değil de ikna ederek gönüllü bir şekilde işletme sahiplerine kaldırttırabilmek için Veysel Tiryaki Başkanlığı'nda bir takım çalışmalar yapıldığı kaydedildi. Altındağ Belediyesi'ndeki yetkililerin bu konunun çözümü için yakın bir zamanda toplanıldığı öğrenildi. Yapılan çalışmaların ardından bazı yabancı tabelaların işletme sahipleri tarafından gönüllü bir şekilde söküldüğü ifade edildi.  

DEVLET DE ÇALIŞMA YAPIYOR

Mevcut yabancı tabelalardan dolayı birçok vatandaşın belediyeye şikayet ettiği aktarıldı. Ayrıca tüm Türkiye'deki yabancı tabelalar konusunda devlet tarafından kapsamlı bir çalışma yapıldığı da kaydedildi. 

 OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.