Tiryakilige götürüyor

Tiryakilige götürüyor

Sigarayı bırakmak isteyenlere önerilen elektronik sigaranın aslında bir aldatmaca olduğu ortaya çıktı. Uzmanlara göre elektronik sigaraya başlayan bir kişi ileride normal sigara içme olasılığı yüzde 20 oranında artıyor.

Sigarayı bırakmak isteyenlerin ilk başvurduğu yöntemlerden biri olan elektronik sigaraların, bazı kişiler tarafından ‘keyif’ için içildiğini belirten araştırma ekibinin başındaki Profesör Neal Doran, "Aslında bu kişiler sigarayı bırakmak için bunu kullanmıyor. Elektronik sigaraya başlayan bir kişinin, ileride normal sigara içme olasılığı yüzde 18 oranında artıyor” diyor.

İsveç’teki Karolinska Enstitüsü’nün gerçekleştirdiği bir araştırma, elektronik sigaralardan sadece 10 nefes almanın bile kalp hastalıklarına yakalanma riskini büyük ölçüde artırdığını ortaya koydu. Sağlık açısından oldukça zararlı olduğu ortaya çıkan elektronik sigara insanların özelini de tehdit etmeye başladı. Elektronik sigaranın zararlarını incelerken bir de güvenlik açığı ortaya çıktı. Yeni bulgulara göre, hackerlar siber güvenlik sistemlerini ihlal ederken e-sigara diye satılan elektronik sigaralardan yararlanıyor.

KANSER RİSKİNİ ARTIRIYOR

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda elektronik sigaranın da sigara bırakmada çözüm olmadığını hatta kanser riskini artırdığı ifade ediliyor. Elektronik sigaraya erişimin kolay olması, duman gibi üste sinen durumun söz konusu olmaması, çeşitli tadlarla cazip hale gelmesi, kullanıcıların tercih etmelerine yol açıyor. Oysa, elektronik sigara kesinlikle zararsız değil. Bu sigaraların da içinde nikotin ve diğer zararlı maddeler bulunuyor. Bunlar da akciğer kanseri riskini artırıyor. Bu nedenle kesinlikle sigara kullanımından da kaçınılmalı. 

E-SİGARA TEHLİKESİ

İlk çıktığında sigarayı bırakmak için tavsiye edilen bir ürün olarak tanıtılan ancak günden güne başka zararlarının ortaya çıktığı elektronik sigaralar, son günlerde patlama olayları ile gündeme gelmeye başladı. Bunun dışında aslında sigarayı bırakmaya faydalı olmadığı aksine sigaraya başlama oranını artırdığı ortaya çıktı. 
 Elektronik sigaranın zararlarını incelerken bir de güvenlik açığı ortaya çıktı.

Yeni bulgulara göre, hackerlar siber güvenlik sistemlerini ihlal ederken e-sigara diye satılan elektronik sigaralardan yararlanıyor. Normal bir elektronik sigara, USB ile bilgisayara bağlanan ve bu şekilde şarj edilebilen lityum iyon pil içeriyor. Bu sigarayı bilgisayarınıza bağladığınız anda hackerlar, e-sigara üzerinden bilgisayarın kontrolünü eline alabiliyor. 

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.