TİTRETEN KARE

TİTRETEN KARE

Sıhhiye'de dilenen Suriyeli küçük çocuğunun buz gibi havada objektifimize yansıyan dilenmesi görenlerin içini titretti.

Başkent'te hava sıcakların eksiyi gördüğü bu günlerde dilenen kişiler cadde ve sokaklarda rahatlıkla görülüyor. Çaresizlikten ya da başka sebeplerden ötürü  yardım isteyen kişilerin içerisinde yaşları oldukça küçük çocuklar da bulunuyor. Buz gibi soğuk Başkent sokaklarında, bu çocukların üzücü görüntüleri ise insanların içini titretiyor.

BAŞINI YERDEN KALDIRMADI
Sıhhiye'de Atatürk Caddesi ile Mithatpaşa Caddesi'nin kesiştiği üst geçidin bulunduğu noktada akşam saatlerinde dilenen 3-4 yaşlarındaki bir Suriyeli çocuğun görüntüsü ise yürekleri burktu. Muhabirimizin sorularını yanıtsız bırakarak üşüdüğü, utandığı ve korktuğu için biran olsun başını kaldırmayan küçük çocuğun içler acısı hali yoldan geçen vatandaşların da dikkatini çekti.
SOĞUKLA İMTİHAN
Suriyeli küçük çocuğun soğuk havada dilenmesine  çevredeki vatandaşlar da dayanamadı. Hayırsever vatandaşlar buz gibi havada titreyen çocuğa yardımda bulundu ve çocukla konuşmak istedi ancak onların da sorularını yanıtsız bırakarak başını yerden kaldırmadı. Küçük çocuğun soğukla imtihanı ise yürekleri burktu. Eski derecelerde dilenen çocuk, ısınmak için sürekli ellerini ovuşturuyor altına koyduğu bir karton ile buz gibi zeminle arasındaki soğuğu bir nebze olsun kesmeye çalışıyordu. 
YETKİLİLER GÖREVE
Acılı manzaraya şahit olarak Habervaktim'e konuşan Aslı Erdoğan adındaki bir vatandaş, "Başkent'in çoğu yerinde bu tip manzaralara şahit oluyor ve üzülüyoruz. Küçücük çocuk ve tirtir titriyor.  Gerçekten çok üzücü bir durum. Gerek Ankara Valiliği gerek Ankara Büyükşehir Belediyesi gerekse de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu işe el atması lazım. Bizler hareket etmemize rağmen üşüyoruz. Bu çocuk burada hareketsiz bir şekilde duruyor. Allah yardımcısı olsun" dedi.

OSMAN  AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.