TOKFED’den anlamlı kutlama

TOKFED’den anlamlı kutlama

TOKFED, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 98'inci yıl dönümünü, Sıhhiye’den Ulus’a yürüyerek, seymenler ve kılıç kalkan oyunları eşliğinde kutladı.

27 Aralık 1919'da Milli Mücadele'nin merkezini Ankara'ya taşıyan Atatürk ve silah arkadaşlarının Ankara'ya gelişlerinin 98'inci yıl dönümü, Başkent Ankara Meclisince düzenlenen, Sıhhiye'den Ulus'a kadar süren yürüyüşle kutlandı. 

dscn4417.jpg
Yürüyüşe katılan Başkent Ankara Meclisi üyesi ve Tokat Dernekler Federasyonu (TOKFED) Genel Başkanı Kamil Dündaroğlu, Atatürk'ün Ankara'ya gelişini ilk günü heyecan ile kutladıklarını söyledi. 
Yürüyüş kortejinin ön sıralarında seğmenler ile yerel kıyafetleriyle kadınlar yer alırken, Başkent Ankara Meclisinin yürüyüş kolunun ön sırasında Ak Parti Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan ve Ankara'da derneklerinin ve federasyonlarının başkanları yer aldı. Yürüyüşe, STK ve sendikalardan da katılımın olduğu görüldü.

dscn4510.jpg
Öğlenden sonra Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda başlayan yürüyüş, Ulus'taki Atatürk Anıtı'nın önünde sona erdi. Yürüyüş, kılıç-kalkan ekibi de hünerlerini sergilendi.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.