TOKİ Sosyal Konut projesi Haymana’da rağbet görmedi

TOKİ Sosyal Konut projesi Haymana’da rağbet görmedi

Geçtiğimiz aylarda açıklanan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak gösterilen proje, Ankara’da diğer ilçelerin aksine Haymana’da beklenen ilgiyi görmedi.

Tüm ülkede olduğu gibi Ankara’da da vatandaşlar 2+1 ve 3+1 biçimlerinde olacak olan toplam 250 bin sosyal konuttan uygun fiyatlarla ev sahibi olabilmek için başvurularda bulundu. 500 TL başvuru bedeli ödeyip sosyal konut kurasına katılan vatandaşlar, çekilişleri merakla takip etti. Başkentte sosyal konut kura çekilişleri 2-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ankara’da sosyal konut inşa edilecek tüm ilçelerde çekiliş yapılırken, Haymana’da başvuru sayısının az olması sebebiyle çekiliş yapılmadı.

11111111.jpg

5. ETAP KURA ÇEKİMLERİ MAMAK’LA SON BULDU

Uygun fiyata ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ Sosyal Konut projelerine başvurup gözlerini kura çekilişlerine çevirdi. Kura sonuçları ilçe ilçe açıklanarak dün yapılan çekilişle Mamak’ta son buldu. Sosyal konutların tamamlanmasıyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun" ifadesini kullandı.

22222222222.jpg

HAYMANA’DA KONTENJAN DOLMADI

Toplamda Ankara’da 18 bin 450 sosyal konutun hak sahipliği kuraları gerçekleştirildi. TOKİ Ankara’da yapılan sosyal konutlar özellikle merkez ilçelerde çok rağbet görürken, Haymana’da 200 konut bulunmasına rağmen ilgi görmedi. Başvuru sayısı az olduğu için Haymana’da kura çekilişi gerçekleştirilmedi.

EN FAZLA SİNCAN’DA

Ankara’da en fazla sosyal konut kontenjanı olan ilçe Sincan. Bu ilçede 4800 sosyal konut inşa edilecek. En az ise 63 konutla Kızılcahamam. Ankara’da kura çekilişleri sona ererken, ülke genelinde TOKİ sosyal konut kura çekilişleri 3 ay içinde tamamlanacak ve 250 bin konutun tamamının hak sahipleri Mart ayı içerisinde belli olmuş olacak.

Enes Boyacı / İLKSAYFA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.