Trafik çilesi çözüm bekliyor

Trafik çilesi çözüm bekliyor

Kazım Karabekir Caddesi’nde trafik çilesi bitmek bilmiyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde uzun araç kuyruklarının oluştuğu cadde için acil çözüm bekleniyor.

Şehrin birçok noktasında trafik sorunu olduğunu belirten vatandaşlar, iş giriş ve çıkış saatlerinde kalabalıklaşan yollara alternatif güzergâhlar yapılmasını talep ediyor. Başkent’in en kalabalık ilçesi olan Keçiören’den başlayıp ve Kazım Karabekir Caddesi boyunca oluşan uzun araç kuyruklarına çözüm istiyor.
10 dakikalık yol 1 saatte kat ediliyor
Başkent’te artan nüfus ile birlikte yoğunlaşan trafik her geçen gün sorun teşkil ediyor. Artan araç sayısı ile birlikte şehrin birçok yerinde trafik sorunun olduğunu dile getiren halk, özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin yoğun olduğunu, 10 dakikalık yolu 1 saatte ancak gidebildiklerini belirterek her geçen gün trafiğin tam bir çileye dönüştüğünü söylüyor.

Alternatif güzergâhlar yetersiz
Ana güzergâhların birçoğunda trafik problemi olduğunu belirten vatandaşlar, özellikle Keçiören’in çıkış güzergâhlarındaki yol alternatifinin artırılmasını istedi. Keçiören’in Başkentin en kalabalık ilçesi olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Fatih Köprüsü’nün yetersiz kaldığını ve buna bir çözüm üretilmesini talep etti. 
Trafiği azaltmak için çözüm üretilmeli
Yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığı ilçeye dikkat çeken vatandaşlar, “Keçiören nüfusu çok kalabalık fakat alternatif yol güzergâhları az.  Samsun Yolu, Konya Yolu ve şehir merkezine gitmek için Kalaba Caddesi’nden Fatih Köprüsünden geçmek zorunda kalıyorsunuz. Hal böyle olunca da Keçiören’in bir başından Kazım Karabekir Caddesi sonuna kadar trafik oluşuyor. Büyükşehir Belediyesi bu sıkışıklığı azaltmak için çözüm üretmeli. Her gün işe geç kalıyoruz ve problemlerle karşılaşıyoruz.” diye sitemde bulundular.
İstanbul trafiğinden farkı kalmadı 
Vatandaşlar son zamanlarda artan araç sayısına dikkat çekerek Ankara’nın da İstanbul’dan bir farkı olmadığını belirtti. Vatandaşlar, “Önceden trafik bu kadar kalabalık olmazdı. Her evde araç bulunmazdı. Şimdi ise bir evde 2 araç sahibi olan var. Bu da doğal olarak trafiği artırıyor. İstanbul trafiğinden farkı kalmadı. Yol yakınken alternatif yollar yapılmalı ve şehir trafiği rahatlatılmalıdır. Artık yollar şehrin trafiğini kaldırmıyor.” dedi.
Halk toplu taşıma kullanımına teşvik edilmeli
Bazı vatandaşlar ise çözümün toplu taşıma araçlarını kullanmakta geçtiğini belirterek, trafiğin rahatlaması isteniyorsa halkı toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik etmenin gerekli olduğundan bahsetti. Vatandaşlar, “Belediye halkı toplu taşımaya yönlendirmeli. Herkes iş yerine araçla gidiyor ve genelde araçta tek kişi oluyor. Trafiğe alternatif çözüm olarak toplu taşıma araçları görülmeli. Toplu taşıma araçlarını kullanımda indirimler yapılarak halk teşvik edilmeli.” ifadelerini kullandı.
Bisiklet kullanımı yaygınlaştırılmalı
Trafiğin sıkışıklığındaki en büyük etkenlerden birisinin ise yol üzerine park edilen araçlar olduğunu belirten vatandaşlar, yol üzerine araç park etmenin şerit sayısını azalttığını ve yoğunluğu artırdığını belirtti. Bazı vatandaşlar ise Avrupa’da ki gibi bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasının alternatif bir çözüm olabileceğini belirterek, hem sağlıklı yaşam için hem daha temiz bir çevre için vatandaşların bu konuda bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu belirtti.
Bilinçsiz yol çalışmaları yapılmamalı
Vatandaşlar bilinçsiz bir şekilde yapılan yol ve kazı çalışmalarının trafiğin yoğunluğunu artırdığını belirterek, bu konuda belediyelerin daha dikkatli davranmasını istedi. Vatandaşlar, “Belediyeler trafiğin yoğun olduğu saatlerde yol ve kazı çalışması yapıyorlar. Bu yoğun olan trafiği daha yoğun hale getiriyor. Bu tür çalışmaları gece geç saatlerde yapmalılar. Böylece hem daha rahat çalışma yapılmış olur hem de vatandaşlar mağdur edilmemiş olur.” şeklinde konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.