Traktörler Başkent’te yarışıyor

Traktörler Başkent’te yarışıyor

Başkent’te dünyada bir başka örneği olmayan traktör yarışları düzenleniyor. Türkiye’nin her yerinden katılımcıların kıyasıya yarıştığı programda birinciye özel yapım traktör verilecek.

Traktör Arena yarışması Kahramankazan ilçe sınırları içerisinde kurulmuş yarışma alanında düzenleniyor ve ülkenin her yerinden gelen 400 kişi kıyasıya yarışıyor. Yarışmalar sonunda birinci gelen kişiye 220 bin TL değerinde özel yapım traktör verilecek. Bu heyecan Bereket TV ekranlarından yayınlanacak bir programla kitlelere sunulacak. 

Traktör Arena yapımcı yönetmeni Osman Kuloğlu, “Dünyada yapılan ilk ve tek yarışma. Rusya’da bir örneği var ama onlar motorları güçlendirilmiş traktörlerle sadece yarış yapıyorlar. Biz yetenek üzerine bir yarışma kurguladık. Tarımda yapılan ön yükleyici ile yükleme ve geri geri römork çekme gibi yetenek parkurlarımız var. Biz tarımın içinde bir program yapıyoruz.

Dünyada bunun başka bir örneği yok. Türkiye’de de yalnızca biz yapıyoruz. Şu an ikincisi düzenleniyor ve devam edebilecek geleneksel bir yarışma” değerlendirmesinde bulundu. 
Kahramankazan Belediyesinin tahsis ettiği geniş alanda traktör yarışları düzenleniyor. Kahramankazan Belediyesi programa büyük destek veriyor. Belediye alan tahsisi, elektrik, su gibi temel ihtiyaçları karşılayarak dünyada bir ilk olan traktör yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Yapım ekibi Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’e desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletiyor.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

Dünyada eşi görülmeyen bir program yaptıklarını dile getiren Traktör Arena yapımcı yönetmeni Osman Kuloğlu, “ Ankara Yenikent’te Traktör Arena olarak 2015 yılında ilk programı yaptık. Şimdi ikincisini düzenliyoruz. 15 Temmuz olayları nedeniyle bir süre ara vermiştik. 2015 yarışlarında Türkiye geneli 200 yarışmacımız vardı, bu sene 400 yarışmacımız var. Geçen yarışlarda saniyeye karşı tek tek yarıştırıyorduk. Bu yıl düello yapıyoruz. Yarışmacılar yan yana çıkış yapıyor ve yine sürenin önemi var. Ama süre sıralamada devreye giriyor. Kazanan bir üst tura geçiyor. 3 tane parkurumuz var.

Acemi parkuru, yetenek parkuru ve final parkuru olarak ayrılıyor. Herkes eşit koşullarda yarışıyor. Aynı model traktörlerle yarışıyorlar. Bu parkurlarda yarışmacılar yarıyor ve 20 hafta sonunda bir şampiyon seçiyoruz. Birinciye Erkunt Traktör özel yapım Haşmet 110 model traktör hediye ediyoruz. Kazanana verilen traktör yaklaşık 220 bin lira değerinde” ifadelerini kullandı. 

MÜTHİŞ KATILIM

Traktör yarışları büyük ilgi görüyor. Bu yıl 5 binin üzerinde kişinin yarışmak için başvuruda bulunduğunu belirten Yapımcı Kuloğlu, “Yarışmacıların tamamı Türkiye’nin çeşitli yerlerinden başvuranlar arasından seçiliyor. Bu yıl 5 binin üzerinde başvuru oldu. Bunların içerisinden eleminasyon sistemiyle 400 kişiyi programa seçtik ve yarıştırıyoruz. Katılımcıların çoğu çiftçi, tarım sektöründen kişiler, bunların haricinde de yarışmacı kabul ediyoruz ancak traktör kullanmayı bilmesi gerekiyor. 18 yaşından büyük ve ehliyetli olması en temel şartımız” şeklinde konuştu. 

Yarışmanın yanında bir kültürel kaynaşma ortamı sağladıklarını ifade eden Osman Kuloğlu, “ Bereket TV Türkiye’nin ilk tarım ve hayvancılık kanalı. Bereket TV’ de yayınlanan bir yarışma programı çekimini gerçekleştiriyoruz. Bu yarışma programıyla çiftçilerle bir eğlence, Türkiye’nin her köşesinden gelen çiftçilerle bir kaynaşma, aynı zamanda da sponsorluklar vasıtasıyla birinciye traktör ödülü verme amacındayız” dedi.

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.