Tüketici Hakları Derneği Başkanından Martı Yorumu: Yasal düzenleme şart

Tüketici Hakları Derneği Başkanından Martı Yorumu: Yasal düzenleme şart

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, taksicileri kızdıran Martı Tag uygulamasıyla ilgili “Yasal düzenleme ile birlikte bu durum ruhsatlandırılarak rekabet ortamı oluşturulmalı” dedi.

Geçtiğimiz günlerde kentimizde yaşanan taksiciler ve Tag sürücüsü arasındaki tartışmayla gündeme gelen Martı Tag, şirket CEO'su Oğuz Alper Öktem'in Ankara'ya geleceğini açıklamasıyla yeniden gündeme geldi. Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, “Rekabet açısından böyle uygulamalar olması gerekiyor. Fakat bu hizmetin ruhsatlı bir şekilde yapılması gerekli. Yasal düzenleme ile birlikte bu durum ruhsatlandırılarak rekabet ortamı oluşturulmalı” dedi.

Tüketicinin lehine bile olsa ruhsatsız olmaması gerektiğini söyleyen Ergün Kılıç, “Tüketiciler bir problem yaşadığında taksicilerin bağlı olduğu odayı muhatap alabiliyor. Ruhsatlandırılmamış bir uygulamada kaza veya sorun yaşandığında sorumlu kim olacak? Bu nedenle kesinlikle yasal düzenlemenin yapılması lazım” şeklinde konuştu.

farketmez.jpg

ŞİDDET ÇÖZÜM DEĞİL

Kentimizde yaşanan Martı Tag sürücüsü ile taksi şoförleri arasındaki tartışma hakkında konuşan Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, “Şiddet kesinlikle bir çözüm değildir. Şiddeti kesinlikle onaylamıyor ve tasvip etmiyoruz. Taksici tüketicilerimiz haklarını hukuki yollar ile aramalı. Şiddettin hiçbir türlüsünü desteklemiyor ve onaylamıyoruz” dedi.

farketez.jpg

RUHSATLANDIRILMA YAPILMALI

Ergün Kılıç, “Sistem içerisinde olanları tutmalıyız. Vergisini veren ve devlet tarafından tanımlanmış olması gerekiyor. Mesela taksiciler devlet tarafından ruhsatlandırılmış ve belli bir ayrıcalığı olan bir yapı. Konu tüketicilerin lehine bile olsa ruhsatsız bir şekilde olmamalı. Rekabet açısından taksilerin karşısında böyle bir şey olmalı fakat devlet tarafından ruhsat ve vergilendirilmiş bir şekilde olmalı” açıklamasında bulundu.

3.jpg

YASAL DÜZENLEME LAZIM

Rekabet açısından taksinin karşısında Martı Tag gibi uygulamalar olması gerektiğini söyleyen Ergün Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

“Bu şekilde olduğunda konu tüketicilerin lehine bir hal alır. Fakat bu durum ruhsatlı bir şekilde olmalı. Yasal bir düzenleme yapılarak resmi bir hale gelmeli. Çünkü tüketiciler bir problem yaşadığında taksicilerin bağlı olduğu odayı muhatap alabiliyor. Ruhsatlandırılmamış bir uygulamada kaza veya sorun yaşandığında sorumlu kim olacak? Bu nedenle kesinlikle yasal düzenlemenin yapılması lazım. Yasal düzenleme ile birlikte tüketiciler taksi alternatifi olarak kullanabilir.”

farke4tmezz.jpg

“REKABETE ‘EVET’ DİYORUZ”

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, “Lobi ve gerekli çalışmaları yaparak rekabet yaratacak bir sistem oluşturulmasında fayda var. Yasal statüde oturtulan, rahatı, konforu ve güvenliği sağlayarak rekabeti arttıracak bir taşımacılığa ‘evet’ diyoruz. Tüketicilerin hakları ve güvenliğinin yasal olarak korunduğu bir sistem ile rekabet yaratılmasını destekliyoruz” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.