Tüm Emek Der Genel Başkanı Satılmış Çalışkan: Fazlada gözümüz yok!

Tüm Emek Der Genel Başkanı Satılmış Çalışkan: Fazlada gözümüz yok!

Emekliler seyyanen zam beklentilerini sürdürürken, bayram ikramiyelerinde iyileştirme yapılmasını istiyor. Gazetemize konuşan Tüm Emek Der Genel Başkanı Satılmış Çalışkan “Bayramları kutlayabileceğimiz bir ikramiye istiyoruz. Fazlada gözümüz yok" dedi.

Yılın ilk aylarını yaşadığımız şu günlerde değişmeyen gündemlerden biriside her zaman emekli ve asgari ücret maaşları olmuştur. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Tüm Emek Der Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, emeklilere verilen zammı ve ikramiyeleri değerlendirdi. Çalışkan, “Biz hep geçinebileceğimiz bir zam ve bayramlarımızı kutlayabileceğimiz ikramiye istedik. Fazlasında gözümüz yok” dedi. Çalışkan, “Emekliler arasındaki maaş farkını kaldırmak ve bu durumu düzelmek için hep intibak yasasını talep ettik. Bir an önce piyasalar denetlenmeli ve düzenlenmeli. Bu düzenleme yapılmadığı sürece bizlere verilen zamlar ve ikramiyeler faydasız oluyor” açıklaması yaptı.

1.jpg

“FAZLASINI İSTEMEDİK”

Tüm Emek Der Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, “Yaklaşan dini bayramlarda alacağımız ikramiyeler gündeme gelmeye başladı. Biz emeklilerinde bu yönde talepleri var. Bizler çok büyük ikramiyeler istemiyoruz. Emekliler olarak bayramımızı kutlayalım. Kurbanımızı keselim yeter. Verilen ikramiye ile emeklimiz bir kurban alamıyorsa zaten o ikramiye yeterli değildir. Biz emekliler geçinebileceğimiz bir maaş ve bayram kutlayabileceğimiz bir bayram ikramiyesi istiyoruz. Zaten emekliler olarak hiçbir zaman fazlasında gözümüz olmadı. Fazlasını da istemedik” ifadelerini kullanarak emeklilerin taleplerini yineledi.

para.jpg

“TALEPLERİMİZİ İLETTİK”

“Emekliler olarak iki aydır 2024 maaş ve ikramiye zam artışları için gerekli açıklamaları yaparak her yere taleplerimizi ilettik” şeklinde hatırlatmalarda bulunan Çalışkan, “Emeklinin yüzde yüz elli kaybını önlemek için emekliye enflasyon farkı ve çalışana verilen 8 bin liralık zammın verilmesi yönünde taleplerde bulunduk. Şu an hala seyyanen istediğimiz talebimizin yerine getirilmesini bekliyoruz. Eski emeklilerin maaşı her yıl erimekte bizim talebimiz emeklimizi açlık sınırında bırakmayın şeklinde oluyor. Emekliler arasındaki maaş farkını kaldırmak ve bu durumu düzelmek için hep intibak yasasını talep ettik. Talebimiz hizmet ve pirime dayalı maaş alınması olmuştur” dedi.

2023/07/09/emekli-zam-2.jpg

“DENETİM YAPILMALI”

Tüm Emek Der Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, gazetemize verdiği özel açıklamaları şöyle bitirdi; “Asgari ücret ve emeklilere verilen her zamdan sonra daha zam elimize geçmeden piyasada zam fulyası başlıyor. Bize göre bir an önce piyasalar denetlenmeli ve düzenlenmeli. Bu düzenleme yapılmadığı sürece bizlere verilen zamlar ve ikramiyeler faydasız oluyor.”

Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.