Tüm Emlakçılar Başkanı Akçam: Aidatlarınızı yapılandırın

Tüm Emlakçılar Başkanı Akçam: Aidatlarınızı yapılandırın

Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, yürürlüğe giren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamında oda aidatlarına getirilen düzenleme ile borçların yapılandırılabileceği uyarısında bulundu.

Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, yürürlüğe giren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu kapsamında oda aidatlarına getirilen düzenleme ile borçların yapılandırılabileceği uyarısında bulundu.

Yapılandırma fırsatının önemli olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Akçam, ödenmemiş olan bütün aidat borçlarının faizi silinerek taksitlendirileceğini, ilk taksit ödemelerinin de Haziran 2023 sonuna kadar gerçekleştirileceğine dikkat çekti.

FAİZİ SİLİNECEK

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam yaptığı açıklamada şunları söyledi: “7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 12.03.2023 tarihli Resmi gazetede yayımlanmıştır. Buna göre üyelerimiz, 2022 yılı ve önceki dönemlere ait aidat borçlarını yapılandırabilecektir. Üyelerimiz yapılandırma fırsatı ile odamıza olan 31 Aralık 2022 tarihi (bu tarih dâhil) itibarıyla, ödenmesi gerektiği hâlde bu kanunun yayımı tarihine kadar ödenmemiş olan bütün aidat borçları faizi silinerek taksitlendirilecektir. İlk taksit ödemeleri de Haziran 2023 sonuna kadar gerçekleştirilecek. Borcun diğer kalanı aylık dönemler hâlinde ve azami toplam 9 eşit taksitle ödenebilecek. Ayrıca alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilecektir.”

SON TARİH 31 MART

"Başvurular 1 Nisan 2023 tarihine kadar E-Devlet üzerinden veya odamıza başvurarak gerçekleşecek. Başvurular için son tarih 31 Mayıs 2023’tür.” hatırlatması yapan Akçam, şunları kaydetti: “İlgili kanun kapsamında ödenmesi gereken tutarların öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi hâlinde, ödenmemiş alacakların asılları ile bunlara ilişkin faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer'i alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tahsil edilecektir. Yine kanun fıkrasında belirtildiği gibi vergi mükellefiyeti sona erdiği hâlde oda kaydı devam eden üyeler, vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihe kadar ödenmeyen borçları için bu fıkra hükümleri uygulanır. 'Vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra, tahakkuk etmiş aidat borçlarının asılları ile birlikte fer'i borçlarının tamamının tahsilinden vazgeçilir' hükümleri içerikte yer almaktadır. Bu yapılandırma öncelikle esnafımıza, odamıza ve ülkemize hayırlı olsun. Yapılandırma çok önemli bir fırsattır ve esnafımızın bu fırsatı kaçırmamasını önemle rica ediyoruz. Ayrıca odamızla irtibata geçmeleri halinde esnafımıza detaylı bilgi verilmektedir."

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.