Tüm Gözler 6 Kasım’da

Tüm Gözler 6 Kasım’da

Vali Topaca, Gökçek’in istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için 6 Kasım günü Belediye Meclisi’ni topluyor. Başkanlık için Veysel Tiryaki, Lokman Ertürk, Mustafa Tuna ve Mustafa Ak'ın adı geçiyor.

Vali Topaca, Gökçek’in istifasıyla boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için 6 Kasım günü Belediye Meclisi’ni topluyor. Başkanlık için Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın adı geçiyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Melih Gökçek'ten boşalan Başkanlık görevine yeni seçilecek ismi belirlemek üzere 6 Kasım Pazartesi günü toplanacak.
Vali Ercan Topaca imzasıyla Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıda, Melih Gökçek’in 28 Ekim'de istifa etmesiyle boşalan Başkanlık koltuğuna oturacak ismin seçilmesi için Meclis’in, Pazartesi günü saat 14.00’da Büyükşehir Belediyesi Meclisi Toplantı Salonu’nda bir araya gelmesi istendi.
Geçtiğimiz ay 8 Kasım’da toplanması kararlaştırılan Meclis’in; yasa gereği 10 gün içinde yeni başkanın seçilmesi gerekliliği nedeniyle, toplantının, Valiliğin isteği doğrultusunda öne çekilmesine karar verildi.

İŞTE ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Öte yandan, Melih Gökçek'in istifa etmesinin ardından boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna kimin geçeceği herkes tarafından merakla bekleniyor. Başkent kulislerinde adaylık için Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın isimleri ön plana çıkıyor. Ancak iki ismin daha avantajlı olduğu konuşuluyor.

TEMAYÜL YAPILDI

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilecek ismin belirlenmesine sayılı günler kala AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nda temayül yoklaması yapıldığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan bu temayül yoklamasında Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün isminin diğer adaylara göre biraz daha ağır bastığı iddia edildi. 

VE VEYSEL TİRYAKİ

Kulislere yansıyan bir başka bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile bugünlerde sıkça aynı kareye giren eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın, Melih Gökçek'ten boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'yi düşündüğü ve başarılı belediye başkanı Tiryaki'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bizzat kendi önerdiği konuşuluyor. 

"VEYSEL TİRYAKİ ALTINDAĞ'A DAR GELİYOR"

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın uzun yıllardır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Veysel Tiryaki'yi düşündüğü ve geçmiş yıllarda Tiryaki için şu sözleri sarf ettiği biliniyor: "Kalbimden geçini söylüyorum Veysel Tiryaki artık buralara dar geliyor, başka güzel güzel, büyük büyük şeyler de olsun diyorum ama en iyisini Allah bilir. Kendisi neye niyetliyse Allah gönlünde geçeni nasip etsin."

YENİ BAŞKAN GİZLİ OYLA SEÇİLECEK

Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı şöyle seçilecek: Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Meclis'te, üyeler arasından ve gizli oyla yeni başkan seçilecek. Yeni başkanın belirlenmesinde ilk 2 oylamada üye tam sayısının üçte 2 çoğunluğu, üçüncü oylamada da üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan 2 aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek. Oyların eşitliği durumunda kura çekilecek. Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresiyle sınırlı olacak. 

140 ÜYE YENİ BAŞKANI SEÇECEK

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 140 Meclis üyesi bulunuyor. AK Parti'nin Melih Gökçek ile birlikte 100, CHP'nin 21, MHP'nin 15, Bağımsız 3, BBP'nin ise 1 üyesi bulunuyor. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.