Tuncay Tekay milletvekili aday adayı oldu

Tuncay Tekay milletvekili aday adayı oldu

2023 yılı genel seçimler yaklaşırken Cumhurbaşkanı adayları netleşti. Partilerde de milletvekili aday adaylığı başvuru süreçleri devam ederken, isimler bir bir adaylıklarını açıkladı. Bu kapsamda Tuncay Tekay’da milletvekili adaylığını duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 2023 Genel Seçim takvimini açıklamasının ardından partilerde seçim için hazırlıklara başladı. Her parti belirledikleri günler içerisinde milletvekili olmak isteyenlerin başvuruları hakkında açıklama yapmıştı. Aday adaylığı başvuruları devam eden İYİ Parti’de de isimler netleşmeye başladı. Milletvekili aday adayları birer birer görevlerinden istifa ettiğini ve adaylık için başvurduklarını açıkladı. Tuncay Tekay’da bu kapsamda İYİ Parti’den Ankara 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığına başvurduğunu kamuoyu ile paylaştı.

tuncay tekay

TUNCAY TEKAY ADAY ADAYI OLDU

Ankara Müteahhitler Derneği’nin kurucusu olan Tuncay Tekay, uzun dönem Müteahhitler Derneği başkanlığı da yaptı. Keçiören’in sevilen simalarından biri olan ve Kırşehirliler Vakfı Genel Başkanlığı görevini yürüten Tuncay Tekay, İYİ Parti’den Ankara 2. Bölge Aday Adaylığına başvurduğunu duyurdu.

‘ALLAH YÜZÜMÜZÜ UTANDIRMASIN’

Milletvekilliği aday adayı olan Tuncay Tekay, beraberindeki yüzlerce kişi ile İYİ Parti Genel Merkezi’ne bizzat giderek başvuruda bulundu. Başvuru için kendisini yalnız bırakmayan Kars Dernekler Federasyonu ve yönetimine, Kırıkkale Dernekler Başkanlığı ve yönetimine, Kırşehirliler Derneği Başkanı ve Yönetimine, Kırıkkaleliler Vakfı ve Yönetimine ve Kırşehirliler Vakfı ve yönetimine ayrı ayrı teşekkürlerini ileten Tuncay Tekay, kendisini bekleyen kalabalığa şöyle seslendi:

haber-ici-2.jpg

“Değerli gönüldaşlarım, değerli arkadaşlarım, değerli ülküdaşlarım, değerli hemşerilerim; Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Yüce Meclis’e üyelik için müracaata geldim. Allah yüzümüzü utandırmasın. Bu kutlu yolda Yüce Türk Milletine en iyi şekilde hizmet edeceğime söz veriyorum. Hakkı, hukuku, adaleti ve Türk Milletinin demokrasiye olan âşıklığını, parlamenter sisteme geçme mücadelemi hiç durmadan sürdüreceğim. Elimden gelen mücadeleyi burada vereceğim. Bu yolda Genel Başkanımız Meral Akşener’le yol yürümekten büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Kendisinin açmış olduğu bu kutlu yol Türkiye’nin ileri gelecekte müreffeh ve mutlu bir Türkiye içindir. Biz de bu yolda yol arkadaşlığı yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz.”

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.