Turizmin yeni yüzü: Akasya Termal

Turizmin yeni yüzü: Akasya Termal

1990’lı yıllarda temeli atılan ve “tartışmalı” el değiştirmelerin ardından hızla büyüyerek Başkent’in önde gelen termal merkezlerinden biri haline gelen Akasya Termal Tatil Köyü’ne konuk olduk, hizmetlerini yerinde gözlemledik.

Termal turizmin Başkent’teki önemli adreslerinden Akasya Termal Tatil Köyü’nde insanlar hem tatil yapıyor, hem de şifa buluyor. Kızılcahamam’daki Tatil Köyü’nün Muhasebe Müdürü Sinan Mercimekçi, tesislerine Türkiye’nin dört bir yanından turist geldiğini belirterek, Ankara’daki siyasetçi ve bürokratların da ağırlıklı tercihleri arasında yer aldıklarını kaydetti.

HABERVAKTİM / ZAFER DENİZ

1990’lı yıllarda temeli atılan ve “tartışmalı” el değiştirmelerin ardından hızla büyüyerek Başkent’in önde gelen termal merkezlerinden biri haline gelen Akasya Termal Tatil Köyü’ne konuk olduk, hizmetlerini yerinde gözlemledik.

Termal turizmin Başkent’teki önemli adreslerinden Akasya Termal Tatil Köyü’nde insanlar hem tatil yapıyor, hem de şifa buluyor.

Kızılcahamam’daki Akasya Termal Tatil Köyü’nün Muhasebe Müdürü Sinan Mercimekçi, tesislerine Türkiye’nin dört bir yanından turistlerin geldiğini belirterek, Ankara’daki siyasetçi ve bürokratların da ağırlıklı tercihleri arasında yer aldıklarını kaydetti.

'BİR DAİRE 24 KİŞİYE SATILIYOR'

"Buralar önceden yapılınca otel olarak düşünülerek yapılmadı, daha sonradan otel olarak değerlendirilirdi" diyen Kızılcahamam Akasya Termal Tatil Köyü Muhasebe Müdürü Sinan Mercimekçi, Devremülkü şu ifadelerle tanımladı: "Bir mülkü, bir değil de daha çok kişilerce periyodik zamanlarda kullanılmasıdır. Bir daire 24 kişiye satılıyor, her kişi yılda 15 er gün kullanıyor. Bu kişiler aynı zamanda tapu sahibi oluyor."

AMAÇ: TERMAL SUDAN FAYDALANDIRMAKTIR

Sağlık açısından yararlı olan termal sudan vatandaşların faydalanmasını amaç edindiklerini ifade eden Mercimekçi, "Kızılcahamam şehir trafiğinden uzak, sessiz, temiz havası ve suları temiz olan bir yerdir. Zaten buranın yapılış amacı belediyeye ait bir firmanın çıkarmış olduğu termal su dediğimiz kaynak suyu var. Amacımız bu sudan faydalandırmaktır. İnsanların burayı alma amacı sağlıktır" diye konuştu.

7 GÜN 24 SAAT AÇIK

Tesisin 7/24 açık olduğunu söyleyen Mercimekçi, fiyat tarifesini ise şöyle açıkladı: Haftalık devremülk bedelleri 3 bin 500 TL'den başlar. Genel anlamda haftalık veya 15 günlük olsun 20 ila 30 bin TL'ye kadar çıkabiliyor."

DİĞERLERİNDEN AYIRAN NOKTA

Mercimekçi, diğer termal otellerden ayrıldığı noktaları şu cümlelerle ifade etti: "Tesisimiz Kızılcahamam'ın girişinde, otopark sorunu yok. Suyu tamamen olduğu gibi yani doğal olarak kullanıyoruz. Diğer termallerden bu şekilde ayrılıyoruz."

TÜRKİYE'NİN DEĞİŞİK YERLERİNDE GELİYORLAR

Tesise Türkiye'nin değişik yerlerinden turistlerin geldiğini kaydeden Mercimekçi, "Kızılcahamam'ın atıyorum yerleşik nüfusu normalde 27 bin ise haziran, eylül ayları arasında bu nüfus yaklaşık 40 bine kadar çıkabiliyor. Bizim tesisimize aylık turist sirkülâsyonu bin 500 ila iki bin kişi gelip giden var. Bunlar tabi Kızılcahamam dışından Şanlıurfa, Kars ve Erzurum gibi yerlerden geliyorlar" dedi. Mercimekçi, sözlerine ek olarak şöyle söyledi: "Bizim tesisimize bürokrat ve siyasetçiler ağırlıklı olarak geliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.