Türk Kızılayı: Olası göçe hazırız

Türk Kızılayı: Olası göçe hazırız

Türk Kızılayı yetkilileri AFAD’la beraber Afrin’de terörden temizlenen bölgelerde sivillere yardımı sürdüklerini belirterek, olası bir sivil göçe hazır olduklarını söyledi.

Afrin’e yönelik  Zeytin Dalı Operasyonu devam ederken Türk Kızılayı Yetkilileri, olası bir sivil göçe ve terörden arındırılmış bölgelerde ki sivillerin ihtiyaçlarına hazır olduklarını ve hali hazırda Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) ile beraber hareket ederek yardımlarda bulunduklarını söyledi. Azez ve İdlib’ de Afet ve Acil Yönetim Durumu Başkanlığı(AFAD) ile beraber 2 farklı kamp alanları olduğunu İdlib’e tarafındaki kampta 10 bin kişiyi misafir ettiklerini belirtti. 

OLASI GÖÇE HAZIRIZ

cadirrrr.jpg

Kızılay yetkilileri şuan için Azez ile Afrin arası bir bölgede AFAD ile beraber 50 bin kişilik kamp alanları olduğunu belirterek olası bir sivil göçe hazır oldukları bilgisini verdi. Afrin’in diğer tarafı olan İdlib’de de kamp alanlarının olduğunu bildiren yetkililer bölgede 200 bin kişilik bir sivil hareketlilik olduğunu bunlardan 10 binini misafir ettiklerini ihtiyaç olduğunda kapasiteyi artırabileceklerini belirtti. 

ASKERLE OMUZ OMUZA

Sıcak bölgede Türk Kızılayı ve AFAD ekiplerinin dışında başka kuruluşun olmadığından bahseden yetkililler TSK’nın terörden arındırdığı köylerdeki sivillere yönelik yardımlarının olduğunu ve bölgede Türk Kızılayı personellerinin hayati tehlikesi bulunmadığını söyledi. Yetkililer, zaman zaman askerlerle beraber hareket ettiklerini bazen de askerlerin güvenliği sağladıktan sonra alana girdiklerini söyledi. Ayrıca köylere de sürekli olarak yardım gittiğini belirten yetkililer sivillerin gıda, temizlik, battaniye gibi temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade ettiler. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.