Türkiye boykot ediyordu: O markadan meydan okuma geldi

Türkiye boykot ediyordu: O markadan meydan okuma geldi

İsrail’in Gazze’de başlattığı zulmün ardından İsrail malı ürünlere karşı başlatılan boykota, o markalardan karşılık verildi. Boykot gerçekleştirilen markalardan biri, İstanbul’un hemen her yerine yeni ve dikkat çeken afişlerini astı.

Türkiye, İsrail’in Gazze’deki zulmünü boykot etmek için İsrail malı ürünlere karşı boykot başlatmıştı. Her yerde boykot ile ilgili farkındalık oluşturulmaya çalışılmış ve İsrailli şirketleri zarar ettirmek isteniyordu. Nitekim Coca Cola ve Starbucks gibi şirketler boykot sonrası büyük zararlar ettiğini açıklamıştı. Türkiye’nin boykot ettiği markalardan biri olan Domestos ise boykota karşı atağa kalktı. İstanbul’un her yerine afişlerini asan Domestos, afişteki detaylarla Türk ve Müslüman vatandaşları çileden çıkardı. Sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri olan konuyla ilgili reklam afişinde ‘kan’ detayı olduğu yorumları gelirken, Domestos’a karşılık nefret söylemleri oluştu.

domestos-3.jpg

“MİKROPLARI DEĞİL ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜR”

Eski adı Twitter olan sosyal medya uygulaması X’teki ‘Domestos’ başlığının altını onlarca yorumla dolduran vatandaşlar, Domestos ile ilgili olarak “Mikropları değil çocukları öldürür” ifadesini kullandı. Domestos’un İstanbul’daki reklam afişleri ile ilgili olarak yorumda bulunan vatandaşlardan bazıları şunları söyledi:

domestos.jpg

“’Domestos’un skandal reklamı! Filistin bayrağını tasvir edip mikroplar için kaçacak yer yok yazmışlar’

‘Asıl sensin mikrop #Domestos ama işte sizi temizleyecek bir temizleyici yok maalesef’

‘Siyonist sermayeyi yıkıma uğratmak için #DomestosBoykot'una tarihin en büyük katılımını sağlayacağız’

‘Fotoğraf önce sahte mi diye düşündüm çünkü kurumsal kimliği oluşmuş bir marka, dünyanın gözü önünde yaşanan soykırımda katillerden yana olmamalıydı. Bu hadsiz cesaretinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum zira içlerindeki vahşi yüzü görmüş olduk. Evime #domestos giremez’”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.