Türkiye Engelli Araştırma ve Geliştirme Merkezini Kurmalı

Türkiye Engelli Araştırma ve Geliştirme Merkezini Kurmalı

Engelli vatandaşlar için ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Ataman Özdemir tarafından geliştirilen Engelli Erişim Sistemi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde hastalar için hizmete girecek. Gastroenteroloji Bölümü’nün yeni yapılan hizme

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara Tıp Fakültesi engelli vatandaşların ve hastaların kullanımı için Engelli Erişim Sistemi’ni Gastroenteroloji Bölümü’nde hizmete açacak. Ülkemizde engellilerin kesintisiz ulaşımı için birçok kurum ve kuruluş, ev, iş yeri, toplu taşıma araçları gibi onlarca mekana değişik çalışmalar yapsa da bu çalışmaların yarısından fazlasının görevini tam olarak icra etmediği görülüyor. ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Ataman Özdemir, Engelli Erişim Sistemi’ni Türkiye’nin dört bir yanında hizmete sunmak istediklerini söyledi.

ENGELLİLER YAŞAMIN HER ALANINDA OLMALI

Projeyi bir çok alanda uygulamak isteyen ve engellilerinde bir birey olduğunu hatırlatan Özdemir, “Engelsiz Erişim Sistemi’ni yaşamın her alanında kullanacağız. Dezavantajlı grupların yaşamın her alanında olması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Özellikle insanların toplu olarak kullandığı okullarımızda, camilerimizde ve tüm kamusal alanlarda bu işin yaygınlaşması Türkiye’nin çok kolay yapabileceği bir iştir. Artık engellilerimizin yaşamını kolaylaştıracak için ülkemizde engelli araştırma ve geliştirme merkezini kurmalıyız.

ÜRETEN İNSANIMIZA SAHİP ÇIKILMALI

Ülkemizde yararlı projelere destek verilmesi gerektiğini savunan Özdemir, “Bir yasal düzenleme yapılarak engellilere yönelik fiili, uygulanabilir projelerin hayata geçirilmeli. Üniversitelerin projelerine önem verilmeli, destek verilmeli ve üreten insanımıza sahip çıkılmalı. Bu tür projelerin devlet tarafından desteklenerek insanlara hizmet sunulmalı, toplumda bu tür projeler yaygınlaşmalı. Umarım engelli bireylerimizin yaşam koşullarını daha iyi seviyelere çekebiliriz”    

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.