TÜRKİYE YENİ  ODTÜ ESKİ

TÜRKİYE YENİ ODTÜ ESKİ

ODTÜ'deki mescit tartışması devam ederken, üniversite yönetiminin pasifliği saç baş yolduruyor. Din ve ibadet özgürlüğünü şiddetvari eylemlerle engellemeye çalışan marjinal sol gruplara adeta boyun eğen Rektörlüğün bu tavrı tepki topluyor.

MESCİDE MESAİ KAPAMASI

Marjinal sol örgütlere mensup öğrenci ve öğretim üyeleri mevcut mecsidin yenilenmesi çalışması ile kütüphane mescidinin 24 saat açık tutulmasına şiddetle karşı çıkıyor; üniversite yönetimi ise bu zorbalık karşısında "bakalım değerlendirelim" tavrı sergiliyor. Mevcut mescidin yenilenmesi çalışmasında yavaşlama yaşanırken, kütüphane mescidi mesai saatleri dışında kapatılmaya başlandı.

EN AZ OKUL KADAR GEREKLİ

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, ODTÜ yönetimine tepki göstererek " ODTÜ'de yaşanan zulüm vicdani ve ahlaki bir tutum değildir. İlim yuvası olan sadece okullar değildir. Okullar ve kütüphaneler ne kadar gerekli ise, camiler ve  mescitler de o denli gereklidir" dedi.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM-

 

Terör örgütü PKK yandaşları ile marjinal sol terör örgütü üyelerinin baskıları nedeniyle Hazırlık Bölümü'nde yapımı süren mescit inşaatını durduran, okul kütüphanesindeki mescidi akşam saat beşten sonra kapatan ODTÜ rektörlüğüne tepkiler sürüyor. Öğrenci görünümlü militanları dinleyip, mütedeyyin kesimlerin taleplerini görmezden gelen okul yönetimine Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

ODTÜ YÖNETİMİ DİZ ÇÖKTÜ

Daha önce gündeme getirdiğimiz haberde ODTÜ’de Yabancı Diller Meslek Yüksek Okulu’nda yapım aşamasında olan mescit inşaatı durdurulmaya çalışılmıştı. Üniversite’de at koşturan sol ve terörist grupların din düşmanlığı artarak devam ediyor. Marjinal gruplar ODTÜ yönetimine de diz çöktürdü ve 24 saat açık tutulan mescit sadece mesai saatleri arasında açık kalacak. İslam düşmanı gruplar karşısında dik duramayan ODTÜ yönetimi vahim bir karara imza attı.

İNSANLAR KAPI KAPI NAMAZ KILACAK YER ARAYACAK

"ODTÜ'de yaşanan zulüm vicdani ve ahlaki bir tutum değildir" diyen Bayraktutar, "İslami yaşam şekline uyan insanları düşman olarak görenler ile İslam'ı kendilerine tehdit kabul edenler üniversitedeki mescit yapım çalışmalarını durdurdu. Sözde öğrencilerin baskıları ile şimdi de 24 saat açık olan kütüphanenin mescidi, mesai dışındaki saatlerde kapatılmak isteniyor.

Akşam beşten sonra okuldaki insanlar kapı kapı namaz kılacak yer arayacak. İlim yuvası olan sadece okullar değildir” ifadelerini kullandı.

İSLAM'I TEHDİT DİNİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORLAR

Okullar ve kütüphaneler ne kadar gerekli ise, cami ve mescitlerin de o denli gerekli olduğunu belirten Bayraktutar, “Cami'yi ve mescidi kendilerine tehdit olarak görmek, İslam'ı tehdit dini haline getirmektir” dedi. Bayraktutar, “Camiler ve mescitlerle ilgili alınan kararlar nerede olursa olsun Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kararları doğrultusunda uygulanmalıdır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.