Türkiye'de telefon kullanım oranı artıyor

Türkiye'de telefon kullanım oranı artıyor

Hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri haline gelen telefonlar, günlük hayatımızın pek çok anında bizlerle olmaya devam ediyor. Dışarı çıkmadan hayatı idame ettirebilme noktasında büyük teknolojik gelişmeler, bir yandan da olumsuz olarak öne çıkıyor.

Günlük hayatta hayatımızın birçok noktasında kullandığımız telefonlar, yine hayatımızın pek çok alanında insanları oldukça etkiliyor. Gerek maddi gerek manevi gerek de sosyolojik açıdan ele alındığında telefon, insan hayatında birçok konuya direkt etki ediyor.

telefon-1.jpg

Telefonların hayatı kolaylaştırmasının yanında bir de olumsuz özellikleri de bulunuyor. Örneğin telefon, insanları bağımlı bir hale getiriyor. Bu konunun en belirgin verisi ise bir insan günde ortalama her beş dakikada bir telefonu eline alıyor. İşte günlük telefon kullanıma özgü detaylar:

telefon-2.jpg

TELEFONA DAİR VERİLER

Türkiye’deki internet trafiğinin çoğunluğunu telefonlar oluşturuyor. Araştırmalardan elde edilen bulgulara göre bu veri yüzde 84,92 olarak öne çıkıyor. Diğer bir araştırma verisi ise Türkiye’deki kişi başı aylık 16 GB internet kullanılıyor. Avrupa’da bu alanda pek çok konuda birinciliği paylaşan Türkiye, telefonla konuşma ortalamasında da liderliği başka bir ülkeye kaptırmıyor.

telefon-5.jpg

Ayda ortalama bir kişi 549 dakika telefonda konuşuyor. Öte yandan günlük verilere bakıldığında ise bir kişi günde 5,5 saat telefonuyla vakit geçiriyor. Bu veri ise her beş dakikada bir telefonla ilgilendiğimiz anlamına geliyor. Bu konu da günde 150’den fazla telefona bakıldığının işareti oluyor.

telefon-3.jpg

TELEFON KULLANIM YAŞI OLDUKÇA DÜŞTÜ

Normal bir insan için telefon kullanma sıklığı yukarıdaki anlatılan şekilde olurken, önemli bir sıkıntı da küçük yaştaki çocukların telefonla geçirdiği zamanın oldukça artması oldu. Henüz bebek denilen yaşta ellerinde telefonla oynayan çocuklar, gelecekte daha büyük bir sıkıntının oluşabileceğine işaret ediyor. Uzmanlar ise çocukların telefondan uzaklaştırılması gerektiğini anlatıyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.