Türkiye’deki tepkiler sürüyor: Bu kez de…

Türkiye’deki tepkiler sürüyor: Bu kez de…

İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirdiği zulme Türk vatandaşlardan tepki devam ediyor. İsrail elçilik ve konsolosluk binalarının önündeki yürüyüşlerin yanında bir yeni tepki de Ordu’dan geldi. Bir market sahibi raflara ‘İsrail ürünüdür’ yazdı.

7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e karşı gerçekleştirdiği operasyonun ardından Gazze’yi abluka altına alan İsrail’de zulüm durmuyor. Havadan attığı toplarla Gazze’yi hayalet şehre dönüştüren katil devlet İsrail, binlerce sivil vatandaşın çoluk çocuk, genç ihtiyar, kadın erkek demeden canına kıydı. Gazze’de bunlar yaşanırken Türkiye’de üç günlük yas ilan edildi. İstanbul ve Ankara’da bulunan konsolosluk ve büyükelçilik binaları basıldı. Yüzbinlerin katıldığı yürüyüş eylemleri gerçekleştirildi. İsrail’e koyulan yeni bir tepki de Ordu’da yaşayan bir market sahibinden geldi. Marketin sahibi olduğu iddia edilen bir kişi, raflarda bulunan bazı ürünlere ‘İsrail ürünüdür, satın almayınız’ yazdı.

“LÜTFEN SATIN ALMAYINIZ”

Ordu’da yaşayan bir vatandaş, marketinin raflarında bulunan İsrail menşeili ürünlerin altına ‘İsrail ürünüdür, lütfen satın almayınız’ yazdı. Durum görüntü altına alınırken, onbinlerce takipçisi bulunan sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Bazı vatandaşlar market sahibini desteklerken, pek çok insan ise tepki gösterdi.

israil-urunudur.jpg

TEPKİ GÖSTERİLEN YANITLAR

Ordu’daki market sahibinin, raflara astığı yazının sosyal medyada yayılmasının ardından paylaşımların altına onlarca yorum geldi. Bazı vatandaşlar market sahibini destekler nitelikte yazılar yazsa da bazı vatandaşlar ‘yazıyı yazmak yerine satmasın o zaman’ diyerek tepki dolu yorumlar yazdı. İşte o yorumlardan bazıları:

“’Kendine zarar veriyor farkında değil. İsrail’e o paralar çoktan gitti’, ‘Satma o zaman kardeşim. Neyin şovunu yapıyorsun?’, ‘Satma o zaman. Satmak zorunda mısın?’, ‘Kendi cebindeki parayı boykot ediyor’, ‘Çöpe atsana… Niye yazı yazıyorsun’…

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.