Türkiye’deki yabancı öğrenciler ‘ümmet sofrasında’ buluşuyor

Türkiye’deki yabancı öğrenciler ‘ümmet sofrasında’ buluşuyor

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği, ‘Ümmet sofrasında tanışalım kardeş olalım’ sloganıyla İskitler’deki merkez binada, Ramazan ayı boyunca her gün ortalama 140 yabancı öğrenciye iftar ve sahur veriyor.

SİNAN KAYA / HABERVAKTİM

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği, ‘Ümmet sofrasında tanışalım kardeş olalım’ sloganıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye’ye gelip lisans, yüksek lisan ve doktora eğitimi gören yabancı öğrencilere İskitler’deki merkez binada, Ramazan ayı boyunca her gün düzenli olarak iftar ve sahur veriyor.

HERGÜN 140 ÖĞRENCİYE İFTAR VE SAHUR

Konu hakkında Habervaktim’e konuşan Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği Genel Başkanı Hanefi Sinan, 12 yıldır her ramazan ayında bu uygulamayı yaptıklarını kaydetti. Sinan, “Başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinden üniversite ve yüksek lisans  eğitimi gören yabancı uyruklu öğrencilere, Ramazan ayı boyunca Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği’nin Genel Merkezi’nde her gün dönüşümlü olarak ortalama 140 öğrenciye iftar ve sahur veriyoruz. Ayrıca bunun yanı sıra her gün davet ettiğimiz misafirlerimiz de oluyor” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ SUNUYORUZ

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği, olarak Ankara’da 250 yabancı öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını belirten Hanefi Sinan, “Dünyanın farklı yerlerinden Türkiye’de üniversite okuyan, yüksek lisans ve doktora yapan binlerce öğrenci var. Şu anda Ankara’da okuyan yabancı öğrenciler arasında 250 kişi bizim derneğe bağlı ev ve yurtlarında kalıyor. Bu sayı her geçen gün daha da artıyor. Dernek olarak amacımız bu kardeşlerimize burada sahip çıkmak ve eğitim hayatları boyunca onlara yardımcı olmaktır. Bu kardeşlerimizin kendi ülkeleri ve İslam dini adına hayırlı birer birey olmaları için, her türlü imkanlarımızı seferber ediyoruz” diye konuştu.

ONLARIN BURADAKİ AİLESİ BİZLERİZ
Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği’nin, sadece hayırsever bağışçıların yardımlarıyla faaliyet gösterdiğini aktaran Genel Başkan Hanefi Sinan, bu projeyi 12 yıldır her Ramazan ayında uyguladıklarını belirterek, “Türkiye’de eğitim gören ve ülkesine gidemeyen yabancı uyruklu öğrencilere her türlü desteği sağlıyoruz. Derneğimiz hayır işleriyle yürüyen bir dernek. Dört sene boyunca ülkesine imkansızlıktan dolayı gidemeyen öğrenciler var. Biz onların buradaki bir ailesi oluyoruz. Onlara burada sevgi ve kardeşliği aşılıyoruz. Her gün 140 farlı öğrenciye iftar ve sahur programı düzenliyoruz. Birçok projeyi hayata geçirdik. Allah izin verirse önümüzdeki yıllarda daha güzel işler yapacağız” dedi.

ÖĞRENCİLER TÜRKİYE’Yİ ÜLKELERİ GİBİ SEVİYOR
Duygularını Habervaktim’e anlatan öğrenciler, bu uygulamadan çok memnun olduklarını kaydederek, burada kendilerine sahip çıkan ve destek olana herkese teşekkürlerini ilettiler. Türk Hava Kurumu Üniversitesinde Uçak Mühendisliği okuyan Senegalli Mahmut Ahmed Salad isimli öğrenci, Türkiye’yi ülkesi gibi sevdiğini kaydederek, başta Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği’nin yöneticilerine ve burada ona destek olan herkese teşekkürlerini iletti. Salad, “İki yıldır Türkiye’de üniversite okuyorum. Burayı çok sevdim. Burada bana her türlü destek veriliyor. Hiçbir yabancılık çekmiyorum” dedi. Yine Senegalli bir diğer öğrenci olan Ahmet Musa, Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptığını söyleyerek, Türkiye’de kendilerine eğitim ve barınmak için yardımcı olan herkese minnettar olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.