Türkiye’nin ilk ve tek köy fıkra kitabı: Şirin Kırşehir’i anlatıyor

Türkiye’nin ilk ve tek köy fıkra kitabı: Şirin Kırşehir’i anlatıyor

Türkiye’nin ilk ve tek köy fıkra kitabının yazarı Murat Köksal gazetemize konuştu. “Köyümüz Dalakçı” adlı eserinde Kırşehir’de yaşanmış gerçek hikayeleri anlatan Köksal, “Kimsenin duymadığı öyküleri geleceğe taşımak için bu yola çıktık” dedi.

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Dalakçı Köyü'nde doğan belgesel yönetmeni Murat Köksal, kendi köklerinden beslenerek Türk kültür mirasını ve Kırşehir'in yöresel zenginliklerini dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

Çektiği belgeseller ve kaleme aldığı kitaplarla adından söz ettiren Köksal, memleketinin kültürel değerlerini geleceğe aktarmak için çalışmalarına devam ediyor.

Köksal, son olarak Köyümüz Dalakçı kitabının üçüncü serisini baskıya sundu. Kitaba ilginin yoğun olduğu öğrenildi.

2-004.jpg

TÜRKİYE’DE TEK

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Köksal, eserin Türkiye’nin ilk ve tek köy fıkra kitapçığı olduğunu kaydetti.

Eserdeki tüm hikayelerin yaşanmış ve gerçek olduğunu kaydeden Köksal, “Kırşehir’in Mucur ilçesine bağlı Dalakçı köyünde gerçekleşmiş hikayeler. Karadeniz’in nasıl Fadime’si, Temel’i, Dursun’u varsa bizim köyde öyledir. Yani hazırcevap, zeki insanların olduğu bir köy. Okumamışlarımıza avukat, okumuşlarımıza hakim derler. Kırşehir’in 252 tane köyü var, bizimki parmakla gösterilir” diye konuştu.

3-003.jpg

KİTABA İLGİ YOĞUN

Köksal şöyle devam etti:

Gurbette olan hemşehrilerimizin hasretini gidermek üzere bu yola çıktık. 2021 yılında ilk kitabımızı çıkardık ve 150 tane bastırdık. Avustralya, Avrupa ve ABD’den ilgi gördü. İnsanlar adreslerini gönderip kitabı bizden talep ettiler.

İlk kitap tükenince ikinci seri için çalışmalara başladık. Yaşça büyük köylülerimizin hikayelerini yine dinledik ve ikinci kitabı çıkardık. Yine 150 kitap bastık ve yine yok sattı.

Üçüncü seri için talep gelince bazı değişikliklere gittik. Kırşehir geneline yayılmaya karar verdik. 100 tane köyümüzden şimdiye kadar kimsenin duymadığı, yaşanmış hikayeyi yeni kitabımıza koyduk. Bu seride abdalların ve Kırşehirlilerin hikayelerinden kesitler sunuyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.