Türkmen ailelere bayram desteği

Türkmen ailelere bayram desteği

Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Türkmenevi, Ankara’da yaşayan Türkmenlere 3 bin 500 paket gıda yardımı dağıttı. 

Avrupa Türk Konfederasyonu ile Ülkü Ocakları ortak çalışması sonucu gerçekleştirilen bir proje ile Ankara’da yaşayan Türkmen ailelere bayram öncesi gıda yardımı gerçekleştirildi. Yardımların dağıtıldığı Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Türkmenevi’nin önünde kalabalık kuyruklar oluştu.

Avrupa’dan gelen yardımları ailelere ulaştıran Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Türkmenevi Başkanı Hüseyin Remzi, yardım paketi çok sayıda olduğu için ev ev gezip dağıtamadıklarını söyledi. Şeker, pirinç, mercimek, yağ, çocuk bezi gibi temel ihtiyaç maddelerini içinde barındıran 3 bin 500 adet yardım paketi dağıtımının bayramdan 2 gün önce biteceğini söyleyen başkan Remzi,“Bu yardımların 3 bin 400 tanesini Irak Türkmeni aileye ve 100 tanesini de Suriyeli Türkmen ailelere teslim edeceğiz. Paketin içerisinde çay, şeker, yağ, mercimek, çocuk bezi gibi ihtiyaçlar var.

Biz çocuk bezini her aileye veriyoruz, çocuğu olmayan aileler olan akrabalarına ulaştırıyorlar. Normalde gelen yardımları kendi ekibimizle birlikte ev ev dağıtıyoruz. Fakat bu Ankara geneli bir yardım çalışması olduğu için ev ev dağıtamıyoruz. Aileler gelip belgeleriyle birlikte buradan yardımlarını alıyor. Yapılan her yardımı kaydediyoruz. Her aileye bir tane veriyoruz. Kimsenin hakkını yememeye özen gösteriyoruz.” şeklinde konuştu. 

Türk Milleti Bize Yardım Etmekten Yorulmadı

Türkiye’ye geldiklerinden beri buradaki Türklerin, Iraklı Türkmenler üzerinden yardım elini hiç çekmediğini söyleyen Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı Türkmenevi Başkanı Hüseyin Remzi, “Bize Türkiyeli Türkler çok fazla yardım ediyor. Öyle diyebilirim ki; eğer bize devlet burada yüzde 5 yardım ediyorsa buradaki Türk Milleti bize yüzde 95 yardım ediyor. Biz Türkmen olduğumuz için bizi burada yabancı gibi görmüyor kimse, herkes öz kardeşi gibi davranıyor.

Biz yardım almaktan yorulduk onlar yardım etmekten yorulmadı Allah razı olsun.  Doğu Türkistan derneklerinden gelen yardımlarda var. Ama en çok yardımı Türkiye’de yaşayan Türkler yapıyor.  Millet bize çok daha fazla yardım etmek istiyor. Ama biz basında sosyal medyada fazla etkin olmadığımız için fazla ulaşamıyorlar. Bizim duamız dünyanın hiçbir yerinde hiç kimse yardıma muhtaç kalmasın. Hiçbir çocuk öksüz yetim büyümesin.” dedi. 

Para Yardımını Elimize Hiç Almıyoruz

Gelen para yardımlarını vesveseye fırsat vermemek için kendileri almadıklarını belirten başkan Remzi, ihtiyaç sahibi ailelerle yardım etmek isteyenleri buluşturup birinci elden yardımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Fitre ve zekatları da aynı şekilde aldıklarını ifade eden başkan Hüseyin Remzi, şunları kaydetti: “Zekat ve fitre için gelen paraları kendimiz almıyoruz. Bütün para yardımlarında aileler ile yardım eden kişileri buluşturuyoruz. Nakdi yardımı elimize hiç almıyoruz.

Çünkü bazı yardım kuruluşlarında yolsuzluk gibi şeyler oldu. Biz vesveseye fırsat vermek istemiyoruz. Amacımız gerçekten yardımları yerine ulaştırmak olduğu için yardım getirenleri yardıma ihtiyacı olanlarla bire bir buluşturuyoruz. İhtiyacı olmadan bazen evine gidip yardım götürdüklerimiz oluyor. Onlar bize diyorlar ki bize daha önce geldi yan komşumuza verin.

Yardım alanlar bizden bir daha yardım istemiyor.”Ankara dışındaki yerlerde her ilde Ülkü Ocakları’nda Türk Dünyası biriminin olduğunu söyleyen Remzi oradaki Türkmenlere de Ülkü Ocakları aracığıyla yardım edildiğini belirtti. 
Remzi, “Türk halkına milletine çok teşekkür ediyoruz. Geldiğimizden beri hem milletten hem devletten çok büyük destek gördük.” dedi.  

Enes Snsar / HABER VAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.