Tuvali duvarlar oldu

Tuvali duvarlar oldu

Keçiören Kalaba Kent Meydanı’nda duvarlara hayat veren sokak sanatçısı Emrah Doğan, “Yeteneğim doğuştan geliyor. ” dedi.


Keçiören’de tüm dünyada trend haline gelen 3D sokak sanatı modası Emrah Doğan tarafından duvarlara resmediliyor. Belirli açılardan bakıldığında bir derinliğe sahipmiş algısı oluşturan resimler, vatandaşların ilgisini çekiyor.

Asıl mesleğinin kuaförlük olduğunu, resim konusunda hiçbir eğitim almadığını dile getiren Doğan, “Keçiören Kuşcağız’da erkek kuaförüm var. Bu resim işine hobi olarak başladım. Kendimi geliştirdikten sonra hobi olmaktan çıktı. Belediyelerin ve buna benzer kurumların isteği üzerine 3 boyutlu resim yapıyorum ve boş duvarları resimlerimle süslüyorum.” Şeklinde konuştu. Keçiören Belediyesi’nin isteği üzerine Kalaba Kent Meydanı’nda çalışmaya başladığını dile getiren Doğan, ”Belediye Başkanımız Mustafa Ak semtin estetiğine ve güzelliğine çok önem veriyor. Bizim de bunda bulunmamıza ve adımın duyulmasına vesile oldu. Sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Çocukluktan itibaren resim çizdiğini belirten Doğan, bu ilgiye kara kalemle başladığını ilerleyen yıllarda profesyonelleştiğini söyledi. İlk kendi iş yerinin duvarlarından başladığını belirten Doğan, daha sonra Antalya’da bazı otellerin duvarlarını 3 boyutlu resmettiğini, sanatını icra ettikçe geliştiğini belirtti. Estetiğin ve görünüşün Ankara ve semtleri için çok önemli olduğunu dile getiren Doğan, “ Bu Keçiören’de ilk çalışmam ama inanıyorum ki bunun devamı gelecek, halkın ilgisi bunu gösteriyor” dedi.     Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.