Twitter’ın değeri yarı yarıya düştü!

Twitter’ın değeri yarı yarıya düştü!

Twitter değeri ne kadar oldu? Elon Musk, çalışanlara gönderdiği bir e-postada şirketin mali krizde olduğunu kabul ettiğini açıkladı. ? Elon Musk’ın ne yapacak? Tüm cevaplar haberimizde…

2022 yılının sonlarında Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, yeni bir e-postada şirketin mali durumu hakkında açıklama yaptı. Twitter’ın değerinin 20 milyar dolara kadar düştüğünü kabul eden CEO, platform için çalışanlardan “ters bir başlangıç” talebinde bulundu.

twitter-coktu-mu-erisim-problemi-yasaniyor1.jpg

“TWİTTER, 20 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE”

Elon Musk, Twitter’ın, satın aldığı miktarın yarısından bile daha az değerli hale geldiğini kabul etmesiyle gündemi salladı. Çalışanlara hisse senetleri hakkında gönderdiği bir e-postada Musk, “kasadaki paranın bitmesine yaklaşık 4 ay kaldığını” söyleyerek radikal değişikliklerin gerekli olduğunu açıkladı.

Açıklamasının devamında çalışanların mali teşviklerinin şirketle uyumlu olması gerektiğini ve çalışanlara ödenecek hisse senedi hibelerinin tekrar düşünüleceğini iletti. Twitter’ı satın aldığı 44 milyar dolara kıyasla çok daha az olan 20 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştığını da sözlerine dahil etti.

thumbs-b-c-a7d072bea43deda7153d82a9e9a71727.jpg

“AÇIK AMA ZOR BİR YOL”

Gerçekleşen bu gerilemeye rağmen, Twitter CEO’su platformun 250 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşacağını hedefliyor. Önlerinde “açık ama zor bir yol” gördüğü söyleyen Musk, buna rağmen çalışanların hisselerini satabileceklerini de belirtti.

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra Twitter’da kemer sıkma politikasına geçilmişti. Buna göre 7500 çalışandan yalnızca 1300’ü şirkette tutuldu. Ofisteki eşyaların satışa çıkarıldığı ve hatta ofis kirasının bile ödenmediği gündemde dikkat çekti.

Twitter aynı zamanda finansal sorun ile karşı karşıya kalarak zor bir dönemden geçtiği ortada. Social Media Today’in bir raporuna göre, Twitter’ın 2022’nin ikinci çeyreğindeki işletme maliyetleri toplam harcama olarak 730 milyon dolara ulaşarak rekor kırdı.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.