Twitter’ın yeni yanıt algoritması

Twitter’ın yeni yanıt algoritması

Sosyal medya platforumu Twitter’daki bir paylaşıma gelen yanıtlar, öncelik sırasıyla gösterileceği açıklandı. Artık hesabınızın onaylı olup olmadığına göre Tweet'lerdeki cevaplar sıralanarak gösterileceği duyuruldu.

Sosyal medya plarform devi Twitter, çok uzun bir süredir botlardan muzdarip. Elon Musk yönetimine giren platformda savaş açılan ilk unsurlardan biri de bu madde olarak dikkat çekti. Elon Musk, sürekli botları bitireceğini dile getiriyordu, sonunda da söylediğini gerçekleştirdi. Twitter’dan botların gitmesi için birçok çalışma yapan Musk yönetimindeki Twitter geliştiricileri, yine botlara karşı önlem olması adına yeni Twitter yanıtları algoritmasını duyurdular.

TWİTTER’IN YANIT SUNMA ALGORİTMASI DEĞİŞİYOR

elon musk twitter yanit algoritmasi

Elon Musk, gece yarısı paylaştığı gönderide Twitter’daki yanıt algoritmasının nasıl işleyeceğine dair bilgilendirmelerde bulundu. Musk tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Gelecek haftalarda Twitter, yanıtlara şu sıraya göre öncelik verecek: takip ettiğiniz hesaplar, onaylanmış hesaplar ,onaylanmamış hesaplar. Onaylanmış hesapların botlar veya troller tarafından bozguna uğratılması 1000 kat daha zor olacak. ‘Ne ekersen onu biçersin’ derler” ifadelerini kullandı.

Burada Musk ‘onaylanmış’ hesaplara değiniyor ancak Twitter Blue ile birlikte parayı veren onayı alıyor gerçi. Dolayısıyla ‘onaylanmış’ bir hesabın gerçekten hesabın yansıttığı kişi olup olmayacağı, yani troll veya bot hesaplarla etkileşimde olabileceği büyük bir olasılık.
Yalnızca Twitter Blue pek de ucuz olmadığından ve her bot hesaba tik almak tuzlu olacağından, etkileşimi azaltacağı kaçınılmaz bir gerçek.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.