Ücretli Eğitime Mahkûm Ediliyoruz

Ücretli Eğitime Mahkûm Ediliyoruz

Mamak Küçük Kayaş Mahallesi’nde bulunan Özkent Akbilek Ortaokulu’nda eğitim skandalı yaşanıyor. Anlamadıkları halde öğrencilere matematik dersini fizik öğretmeni anlatıyor. Çocuklarının dersi anlamadıkları için paralı olarak özel ders aldıklarını söyleyen

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Mamak Küçük Kayaş Mahallesi’nde bulunan Özkent Akbilek Ortaokulu’nda TEOG sınavına girecek 8. sınıf öğrencilerine fizik öğretmeni matematik dersi veriyor. Öğrencilerin dersi anlamamasına rağmen ısrarla ders anlatmaya devam eden fizik öğretmeni hakkında veliler imza toplamaya hazırlanıyor.

PARALI EĞİTİME MAHKUM EDİYORLAR

Çocuklarının kritik bir dönemden geçtiğini bilen veliler matematik dersini anlayamayan çocuklarına özel ders verdirmek veya dershaneye göndermek zorunda kalıyor. Doğru düzgün eğitim alamayan çocuklarının TEOG’a gireceğini hatırlatan veliler: “Bizi paralı eğitime mahkum ediyorlar. Çocuklarımız dersi hocalarına anlamadıklarını belirtmiş, “hocaları da ben anlatır geçerim anlamamanızdan beni ilgilendirmez” şeklinde cevap vermiş çocuklara”

ÖĞRENCİLER TEOG SINAVINA GİRECEK

Çocuklarının ücretsiz eğitim alma haklarının bulunduğunu belirten veliler matematik dersini matematik öğretmeninin anlatması için imza toplayacaklarını söylediler. Ortaokuldan liseye geçmek üzere olan öğrenciler TEOG sınavına girecek. Matematik dersini anlamadıklarını söyleyen öğrenciler özel ders almak ve dershaneye gitmek için ailelerine baskı yapıyor. Maddi durumları olmadıkları için çocuklarına özel ders ve dershane imkânı sunamayan veliler okul yönetimine ve İl Milli Eğitim’e sitemde bulunuyor. 

ÇOCUKLARI DERSHANEYE YAZDIRDIK

Öğretmenin ders anlatamadığını okul yönetiminin de farkında olduğunu belirten veliler, buna rağmen yönetimin hiç bir şey yapmadığını ifade ediyor. Okuldaki matematik öğretmenlerinin saati 30 TL karşılığında öğrencilere ders verdiğini iddia eden veliler çocuklarının geleceği için onları dershanelere yazdırmayı da düşünüyor, hatta bazı veliler matematik hocasının gelmeyeceğini düşünerek çocuklarını dershaneye yazdırmış. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.