Ülkemiz Güçlü Olduğu İçin Bu Süreçte Ayakta Kalabildik

Ülkemiz Güçlü Olduğu İçin Bu Süreçte Ayakta Kalabildik

Ankara’da 2. el eşya satan Cengiz Öğüt, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu söyledi ve 2. el eşya piyasasında bile ihracat yapabildiklerini belirtti. Öğüt, Gürcistanlıların kendisinden eşya alarak ülkelerinde sattığını aktardı.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara’da 2. el eşya satarak geçimini sağlayan Cengiz Öğüt, küçük bir dükkândan yurt dışına ihracat yapmayı başarıyor. Genelde Ankara ve çevresine eşya satışı gerçekleştiren Öğüt, Gürcistanlılarında kendisinden eşya alıp kendi ülkelerinde sattığını belirtti.

İNTERNETTEN DE SATIŞ YAPIYORUZ

“Satışlarımız yoğunlukla Ankara içine oluyor ama Hatay, Ağrı, Gürcistan’a da 2. el eşya satışlarımız oluyor” diyen Cengiz Öğüt, “Suriyeliler bizden alıyor hataya götürüyorlar orada satıyorlar. Aynı şekilde Gürcistan’dan alıp orada satan müşterilerimizde var. Mamak çevresinde özellikle müşterilerimiz yoğun ama internetten de satış yapıyoruz. Sosyal medyada 2. el eşya satışı yapılan sayfalar var oralardan eşya satışı gerçekleştirebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

BİR AYLIK BİR ZARARIMIZ OLDU

Darbe girişiminin kendilerini olumsuz etkilediğini ama güçlü Türkiye sayesinde esnafın zorlukları aştığını söyleyen Öğüt, “Darbe girişimi bizleri de çok olumsuz etkiledi Ramazan Bayramıyla darbe girişiminin yaşandığı zaman arasında öyle bir iş vardı yetişemiyorduk. Darbe olduktan sonra işlerimiz neredeyse durma noktasına geldi. Şuan ilk günlerde yaşadığımız durgunluk yok darbe girişimi öncesine göre işler yine az ama yavaş yavaş düzeliyor. Ülkemiz güçlü olduğu için bu süreçte bir aylık bir zararımız oldu. Şimdi kurban bayramı dolayısıyla da satışlarımız azaldı. Bayramdan sonra kışa kadar işlerin artmasını bekliyoruz” dedi.

PEŞİN SATMAMIZ SATIŞLARIMIZI ETKİLİYOR

2. el satan esnafların bazı sıkıntılar yaşadığını belirten Öğüt, “Beyaz eşyalarda tamirat genelde yapılmıyor ufak tefek sorunlar olduğunda tamir edilebiliyor ama çalışmıyorsa genelde hurda oluyor. Bazen beyaz eşyayı müşteriden alırken orada çalışıyor ama dükkâna getirdiğimizde çalışmadığı oluyor, geri iade imkânımız yok. Birde eşyaları peşin satmak zorundayız mağazalar vade yapabiliyor bizde o imkân yok, müşteriye peşin satmamız satışlarımızı etkiliyor. Kanepelere her türlü tamiratı gerçekleştiriyoruz, döşemecilikte yapıyoruz. Çekyatları eskiyen müşterilerimizin eşyalarına yaptığımız döşemeyle sıfır eşya gibi oluyor” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.