Ulus-Ankara Kalesi ring seferleri 4'üncü yılını devirecek

Ulus-Ankara Kalesi ring seferleri 4'üncü yılını devirecek

ABB ve Ford Otosan arasında imzalanan anlaşma ile Ulus-Ankara Kalesi arasında başlatılan ring seferlerinde 4. yıla yaklaşıldı. Türkiye’nin ilk ticari elektrikli aracı Transit Custom PHEV ile yapılan seferler yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediyesi başkentin tarihi ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkarmak için çalışmaya devam ediyor. Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde gerçekleştirdiği projelerle bölgeyi iş dünyası ve turizmin önemli simgelerinden biri haline getirmeyi amaçlayan ABB, ücretsiz ring seferleri ile vatandaşları bölgeye taşıyor.

Ücretsiz ulaşım haftanın her günü 10.00-12.00 ve 13.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. 30 dakika aralıklarla düzenlenen seferler, Ulus Metro İstasyonu karşısında yer alan Tarihi Kent Merkezi Gezi Durağı’ndan başlayıp sırasıyla Anafartalar ve Hükümet Caddesi kesişimi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Kalesi, Samanpazarı PTT, Etnografya Müzesi-Resim ve Heykel Müzesi ile Melike Hatun Camii güzergâhında devam ediyor.

1-002.jpg

ÇALIŞMALAR SONUÇ VERİYOR

Ücretsiz ring sefer uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Yayalaştırma için projelerimiz devam ederken bir taraftan da yayalaşma sonucundaki alternatif ulaşım olanaklarını hazırlamamız gerekiyor. Başlatmış olduğumuz bu ring seferi de bu projenin bir parçası. Ulus Tarihi Kent Merkezi hepimizin bildiği gibi Ankara’mızın 2 bin 800 yıllık geçmişine sahip kurucu merkezi.

Ülkemiz burada kurtarıldı, Cumhuriyetimiz burada kuruldu. Roma Tiyatrosu, Roma Hamamı, Ankara’nın manevi önderi Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin camisi, Augustus Tapınağı gibi çok değerli eserler var. Biz bu çalışmalarla birlikte Ulus’u da Türk turizminin kültür turizminde hak ettiği yere gelmesini sağlamış olacağız” diye konuştu.

4.jpg

YAVAŞ DA DEĞİNMİŞTİ

ABB Başkanı Mansur Yavaş da, 2020 Temmuz ayında yaptığı açıklamada, “Bu elektrikli araçların denenmesi için en uygun yerin Ulus olduğunu düşündük. Ulus, Ankara Kalesi ve çevresi civarında ring hizmeti verilmesinin hem çevre hem tarih hem de turizmin gelişmesi açısında olumlu etkileri olacağını konuştuk” ifadelerini kullanmıştı.

2-001.jpg

SERVİS ARACI DİKKAT ÇEKİYOR

Avrupa'daki muhtelif ülkelerden 25 uzman otomotiv gazetecisinin oluşturduğu jürinin oy birliği ile verdiği kararla 2020 Uluslararası Yılın Ticari Aracı (IVOTY) ödülünü kazanan Ford Transit Custom Plug-In Hybrid modeli, yakıt maliyetlerini düşürmeye yardımcı olması, düşük emisyon bölgelerine giriş izni sunması, menzil endişesini ortadan kaldırması, basit şarj imkanı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.