Ulus Hali'nde esnafın yüzü güldü

Ulus Hali'nde esnafın yüzü güldü

Başkentlilerin taze meyve ve sebze için büyük rağbet gösterdiği hâlde, esnafın yüzü gülüyor. En çok satılan meyvenin portakal ve elma olduğunu belirten esnaf, balığa ilginin de büyük olduğunu söylüyor.

Kış aylarına girilmesine rağmen kar yağmamasını fırsat bilen vatandaşlar Ulus Hali’ne akın etti. Meyve ve sebzenin en tazesini alabilmek için birbirleri ile yarış içine giren vatandaşlar esnafın yüzünü güldürürken kendi ihtiyaçlarını gidermenin mutluluğunu yaşadı.

Esnafın yüzü güldü

Başkent’te yıllardır alışverişin ilk adresi olarak bilinen Ulus Hali tekrar vatandaşların tercih noktalarından biri oldu. Son günlerde Ulus Hali’ne akın eden vatandaşlar alışveriş yapmak için adeta birbirleri ile yarış içine girdiler. Özellik ile emekli kesimin yoğun ilgi gösterdiği halin çok kalabalık olması esnafın yüzünü güldürdü. Ulus Hal esnafı halin yoğunluğundan dolayı memnun olduklarını ifade ederken meyve ve sebze fiyatlarının ise mevsime göre normal olduğunu dile getirdi.

Emekli kesimin ilk duraklarından birisi

Hal esnafı satışlardan memnun olduklarını dile getirerek kar yağmamasını fırsat bilen vatandaşların alışveriş için hale geldiklerini belirtiyor. Hal esnafı, “Özellik ile emekli kesimin ilk duraklarından birisi hal oluyor. Hacı Bayram Veli Cami’yi ziyarete gelenler muhakkak buraya da uğruyor. Havalar ise mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve bu da insanların dışarı çıkmasına neden oluyor. Meyve ve sebzenin en tazesi her zaman Ulus Halindedir. Bunu bilmeyen Ankaralı yoktur. Bu yüzden alışveriş dediğimiz zaman Ulus Hali akla geliyor” şeklinde konuştu.

Ankara armuduna ilgi artıyor

9b47b197-7431-4745-b161-08d97d045d49.jpg

Meyve sebze fiyatlarının ise mevsime göre normal olduğuna değinen Hal Esnafı fiyatların şu şekilde olduğunu belirtiyor, “Mandalina ve portakalın kilosu 2,5 lira ile 5 lira arasında. Elmanın kilosu ise 3 lira. Limon 3 ile 5 lira arasında kalitesine göre değişiyor. Domates 3 lira cherry domates 5 lira fiyatında seyrediyor.  Ankara armudunun kilosu ise 2,5 lira civarında. Yerli muzun ve üzümün kilosu ise 6 lira.”  En çok satılan meyvenin ise portakal ve elma olduğunu belirten esnaf Ankara armuduna ilginin ise bir hayli fazla olduğunu söylüyor.

Rekor fiyat kilosu 10 lira

Sebze fiyatları konusunda da bilgi veren esnaf, en pahalı sebzenin ise biber olduğunu belirtiyor. Hal esnafı, “ Biberin kilosu 10 liraya kadar çıkıyor. Şimdilik rekoru elinde bulunduruyor. En çok satılan sebze ise ıspanak ve pırasa. Ispanak ve pırasanın kilosu ise 2 liradan başlıyor. Brokoli 3 lira, maydanoz, tere, roka, marul gibi yeşillikleri ise 1 liradan satıyoruz. Havucun kilosu 2 liradan başlıyor. Kırmızı pancar 3 lira ve balık soğanın kilosu ise 2,5 liradan başlıyor. Fiyatlarımız gayet uygun vatandaş da fiyatlardan memnun.” ifadelerini kullandı.

Hamsini kilosu 7 liraya düştü

f8038695-bff2-463d-a2cc-f196c5ec8fb1.jpg

Hamsi fiyatlarında düşüş yaşandığını belirten esnaf hamsinin kilosunun 7 liraya kadar düştüğünü belirtiyor. Neredeyse 20 liraya kadar çıkan fiyatlardan sonra hamsi fiyatlarında düşüş yaşanmasının satışı artırdığını söyleyen esnaf, tezgâhların bereketlendiğini söylüyor. Hal esnafı balık fiyatları hakkında ise şu şekilde bilgi veriyor, “En çok satılan balık türü hamsi. Hamsinin kilosu 7 liraya kadar düştü bu da talepleri artırdı. İstavritin ve palamudun kilosu 10 lira, çupra ve deniz levreğinin kilosu ise 25 liradan başlıyor. Somonun kilosu ise 20 lira civarlarında seyrediyor. Tezgâhlara göre fiyatlarda ufak miktarlarda değişiklikler olabiliyor. Ama fiyatlar hemen hemen aynı civarlarda seyrediyor.”

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.