Ulus’ta dilenci operasyonu

Ulus’ta dilenci operasyonu

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayıyla birlikte sayıları artan dilencilere karşı vatandaşların huzur ve refahını sağlamak için denetimlerini sıklaştırdı.

Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, özellikle Ulus ve çevresinde halkın duygularını istismar eden dilencilere karşı önlemlerini arttırdı.Başkent'te sayıları her geçen gün artan dilenciler işlek cadde ve sokaklarda vatandaşların duygularını sömürmeye devam ediyor. Özellikle Ramazan'ın gelmesiyle birlikte Ulus ve çevresinde sayıları gözle görülür bir şekilde artan dilencilere karşı Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıkılaştırdı. Ulus'ta her köşe başını mesken tutan dilenciler ekipler tarafından operasyon yapılırken. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Ulus'ta 2 araçla nöbet tutması dikkatlerden kaçmadı. 

CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL

Ramazan ayıyla birlikte artan dilencilerin Ulus'ta ciddi rahatsızlık oluşturduğunu belirten vatandaşlar, "Öncelikle Altındağ Belediyesi'ne yaptığı bu çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Maalesef öyle ki insanların duygularını istismar edenler, dilenciliği artık bir meslek edinmiş durumda. Ulus sizlerinde bildiği gibi sıklıkla kullandığımız bir nokta. Alışveriş yapıyoruz dilenci, camiye gidiyoruz dilenci her noktadalar yolda yürüyemez hale geldik. Yetkililerin bu tür çalışmaları daha fazla yapması gerekiyor. Verilen cezaların bir caydırıcılığı olmadığı için daha sonra yeniden dilenmeye devam ediyorlar. Bizler bunların yüzünden gerçekten ihtiyaç sahibi insanlara ulaşamıyoruz. Öyle ki duygu sömürü için küçük çocukları da dahil her şeyi istismar ederek duygu sömürüsü yapıyorlar. Sürekli buradan geçiyoruz. Bakıyoruz hep aynı kişiler. Belli noktalarda zabıta ekipleri belli aralıklarla nöbet tutsalar caydırıcı olabilir. Umuyoruz bu çalışmalar daha fazla yapılır." diye konuştu.

ŞİKÂYETLERİ MUTLAKA DEĞERLENDİRİYORUZ

Bu tür operasyonları belirli aralıklarla düzenlediklerini aktaran Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri 24 saat görev başında olduklarını belirterek, “Halkın huzuru bizim için her şeyden önemli. Vatandaşlarımız rahatsız oldukları durumlarda 507 00 50 numaralı telefondan bize ulaşabilir. Ayrıca [email protected] adresinden de gelen şikâyetleri mutlaka değerlendiriyoruz.” dedi.


İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.