Ümit Özdağ’dan Selçuk Bayraktar’a sert eleştiri

Ümit Özdağ’dan Selçuk Bayraktar’a sert eleştiri

Selçuk Bayraktar’ın Bağdat Caddesi’ndeki Filistin yürüyüşü etkinliğine katılması, Ümit Özdağ’ı sinirlendirdi. Özdağ, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Bayraktar’a, “Size işinize geldiğiniz zaman Filistin işinize geldiğiniz zaman Amerika lazım” dedi.

Türkiye’deki Filistin destekleri devam ediyor. Daha önce Türkiye’nin 81 ilindeki pek çok Gazze ve Filistin destekli eylemlere bir yenisi de İstanbul’da eklendi. İstanbul Bağdat Caddesi’nde toplanan kalabalık, cadde boyunca Filistin’e ve Gazze’ye özgürlük diye haykırdı. Yürüyüş etkinliğine katılanlardan biri olan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ise Üöit Özdağ tarafından ağır eleştiri yağmuruna tutuldu. Yürüyüşe katılan Bayraktar’a Özdağ, “Size işinize geldiğiniz zaman Filistin işinize geldiğiniz zaman Amerika lazım” diye söyledi.

bayraktar-001.jpg

“HER ZAMAN VE HER YERDE TÜRK VE ATATÜRK DERİZ”

Yürüyüşe katılan Selçuk Bayraktar’ı eleştiren Ümit Özdağ, Bayraktar’ın Amerikan bir uçağın önünde çektirdiği fotoğrafı alıntılayarak şunları yazdı:

selcuk-bayraktarrrr.jpg

“Bağdat Caddesi’nde Gazze için yürü. Ancak daha önce İsrail’in Gazze’yi güven içinde bombalaması için Gazze açıklarına demirleyen Amerikan uçak gemisinin güvertesinde gururla poz ver. Matematikçiye sormuşlar; 2x2 kaç eder? 4 demiş. Fizikçiye sormuşlar; 2x2 kaç eder? 4.0 demiş. Jeoloğa sormuşlar; 2x2 kaç eder? Jeolog gülümsemiş ve sormuş: “Size kaç lazım?” Özetle size işinize geldiğiniz zaman Filistin, işinize geldiğiniz zaman Amerika lazım. Biz ise her zaman ve her yerde Türk ve Atatürk deriz.”

selcuk-bayraktar.jpg

DAHA ÖNCE DÜNYAYA SESLENİLEN BİR KONUŞMA YAPMIŞTI

Ümit Özdağ’ın eleştirilerine maruz kalan Selçuk Bayraktar, Baykar tarafından bölgeye ciddi destekler sağlanacağını açıklamıştı. Ayrıca İngilizce konuştuğu bir videoyu sosyal medyadan paylaşan Bayraktar, Gazze halkına yapılan zulme karşı dünyaya seslenmişti. Selçuk Bayraktar, paylaştığı videoda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Gazze'de tarihin en büyük trajedilerinden biri yaşanmaya devam ediyor. İsrail, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu masum sivilleri öldürüyor. Hastaneleri, okulları, ibadethaneleri bombalayarak savaş suçu işliyor. Bu sadece ikiyüzlülüktür; kimliklerini soykırıma karşı savaşmaktan alanlar bugün bizzat soykırıma başvuruyorlar. Uluslararası toplum, barışı ve adaleti yeniden tesis etmek için hemen harekete geçmelidir. BAYKAR şu anda Gazze'ye 10 milyon dolarlık insani yardım bağışı yapmaya hazır. Tüm insanlığı harekete geçmeye ve Gazze'deki katliamları durdurmaya çağırıyoruz. Sessizlik suç ortaklığıdır.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.