Umutlarını Son 3 Güne Bağladılar

Umutlarını Son 3 Güne Bağladılar

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmasına çarşı-pazarda umulan alışveriş yoğunluğu hala başlamadı. Dört gözle müşterilerini bekleyen Başkentli esnaflar, bayrama son 3 gün kala işlerinin açılacağını söyledi.

 

SON 3 GÜN İŞLER AÇILIR
Maltepe Pazarı'nda yıllardır ayakkabıcılık yapan Mahir Uğurlu, "Bayrama son 3 gün kala işler açılır. Ardından kış geldiğinden dolayı pek iş olmaz. Gelen var ama alan yok. Hainlerin yaptığı darbe girişiminin ardından işlerimiz biraz daha azaldı. AVM'ler de işlerimizi iyiden iyiye etkiliyor. Yani iki arada bir derede kaldık. Bayramlarda insanlar en çok ayakkabıya özen gösterirdi, ancak şimdi nerede..." dedi.

ESKİ BAYRAM TEMPOSU YOK

Tekstil malzemeleri satan Emrah Koca ise "O eski bayram alışverişi, eskisi gibi bayram temposu yok artık. Bayrama 3-4 gün kala piyasada bir hareketlilik yaşanıyor. Bu da esnaf için yeterli değil. Ancak biz daha iyi olacağını umarak hazırlıklıyız müşterilerimizi dört gözle bekliyoruz” diye konuştu. Eskiye oranla satışlarda istikrarın olmadığını ifade eden esnaf Koca, esnafın bu dar boğazdan kurtarılması için yetkililere seslendi.


OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala esnafta bayram telaşı başladı. Bayram alışverişine çıkacak vatandaşları büyük umutlarla bekleyen Başkentli esnaflar, tezgahlarını doldurdu ama bayram yoğunluğu tam anlamıyla çarşı pazarda henüz yaşanmaya başlamadı. Bayrama son 4 gün kala işlerinin bir hayli durgun olduğunu, satışlarda henüz istenilen canlanmanın yaşanmadığını belirten esnaflar, umutlarını ise bayramdan önce son 3 güne bağladıklarını anlattı. Son 3 günde satışların artacağını kaydeden esnaflar, o eski alışverişlerin olmadığını bayramın son günlerinde bir hareketlilik yaşandığını ifade etti.   

SON 3 GÜNDE İŞLER AÇILIR SONRA...
Kurban Bayramı'na günler kala Habervaktim çarşı-pazarın nabzını tuttu. Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen yaşanan durgunluğa şahit oldu. Esnaflarla ve alışverişe çıkan vatandaşlarla görüşüp onları dinledi. Maltepe Pazarı'nda yıllardır ayakkabıcılık yapan Mahir Uğurlu, "Bayrama son 3 gün kala işler açılır. Ardından kış geldiğinden dolayı pek iş olmaz. Gelen var ama alan yok. Hainlerin yaptığı darbe girişiminin ardından işlerimiz biraz daha azaldı. AVM'ler de işlerimizi iyiden iyiye etkiliyor. Yani iki arada bir derede kaldık. Bayramlarda insanlar en çok ayakkabıya özen gösterirdi, ancak şimdi nerede..." dedi.

ESKİ BAYRAM TEMPOSU YOK

Maltepe Pazarı'nda tekstil malzemeleri satan Emrah Koca ise "O eski bayram alışverişi, eskisi gibi bayram temposu yok artık. Bayrama 3-4 gün kala piyasada bir hareketlilik yaşanıyor. Bu da esnaf için yeterli değil. Ancak biz daha iyi olacağını umarak hazırlıklıyız müşterilerimizi dört gözle bekliyoruz” diye konuştu. Eskiye oranla satışlarda istikrarın olmadığını ifade eden esnaf Koca, esnafın bu dar boğazdan kurtarılması için yetkililere seslendi. AVM'lerin küçük esnafı etkilediğinden de yakınan Koca, "AVM'lerde fiyatların daha pahalı olmasına rağmen insanlar gidip oradan alıyor" ifadelerini kullandı.
MÜŞTERİ İSE BÜTÇESİNİ DÜŞÜNÜYOR
Bayram alışverişine gelen Ali Emir adındaki bir vatandaş ise artan giderlerden dolayı alışverişe pek fazla para ayıramadığını söyledi. Pazarda fiyatların uygun olmasına rağmen ürün almakta güçlük çektiklerini kaydeden Emir, "Kurban Bayramı olduğu için masraf çok oluyor. Kendime ayırdığım bayram bütçesiyle bir pantolon bir de gömlek alıp gideceğim" dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.