Üniversite Değil Terörist Yuvası

Üniversite Değil Terörist Yuvası

Şehir merkezlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırılarda başrolü üniversiteli teröristler üstlenmiş durumda. Özellikle terör olaylarının sık yaşandığı ve teröristlerin örgütlendiği Ankara Üniversitesi bu konuda başı çekiyor. Son olarak Bursa’da bombalı s

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Bursa'da 27 Nisan’da gerçekleştirilen ve 23 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda canlı bomba olan Eser Çali'nin 2009 yılında Ankara Üniversitesi’ne girdiği ve daha sonra PKK terör örgütüne katıldığı bilgisi ortaya çıktı. Özellikle Ankara Üniversitesi’nde olağan üstü bir örgütlenme sağlayan terör gruplarına karşı üniversite yönetiminin ve yetkili kurumların hiçbir önlem alınmaması eleştirilere neden oluyor.

ÜNİVERSİTE İÇİNDE DE SALDIRABİLİRLER

Ankara Üniversitesi’nde görev yapan ve aynı zamanda Öğretim Elemanları Sendikası’nın (ÖGESEN) Başkanlığını yapan Vahdet Özkoçak, “Son yaşanan olayda 1992 Iğdır doğumlu teröristin maalesef köklü Üniversitelerimizden biri olan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Özellikle dağda ve hendeklerin çökmesi ile şehirlerde çözülen terör örgütü ailelerinden kopmuş, maddi durumu iyi olmayan ve bazı zafiyetleri olan gençleri ağına düşürerek onları canlı bomba ve terör eylemlerinde militan olarak kullanmaktadır. Özellikle dekanlıkların ve rektörlüklerin bu tip öğrencileri daha sıkı takip etmeleri, saldırı yapanları veya o eğilimde olanları '’karşıtlı görüşlü grupların temsilcileri'’, af kanununda gelen ve öncesinde bu olaylara karışmışları iyi analiz etmeleri gerekmektedir. Benim de görev yaptığım fakültede bu militanların, teröristlerin masum öğrencilerimize ve akademik ve idari personellere saldırmayacağının da garantisi yoktur” dedi.

ALINAN TEDBİRLER YETERLİ DEĞİL

Daha önce sınav sisteminde sıkıntılar olduğunu belirten Vahdet Özkoçak, “2012-2014 arası yapmış olduğum ÖSYM yöre dışı görevlerde ise bu sorunların bir diğer tarafını da yakından görme fırsatım oldu. Özellikle silahların sustuğu dönemde almış olduğum görevler sayesinde bölgede yaşanan ‘sınav usulsüzlükleri, güvenlik zafiyetleri, sınav gözetmenlerine yapılan baskı, PKK’nın üniversite yapılanması için attığı tüm adımları’ gözlemledim. Sınav merkezlerinin kameralandırılması, saklama alanlarının güvenliği, okullarda sınavdan önce alınan tedbirler ile örgütün ilk 3 tercihte nokta atışlı militan göndermesi işlemleri sekteye uğramıştır. Ayrıca alınan tedbirlerin yine de yeterli olmadığını hepimiz görmekteyiz. Memurun veya orada çalışan taşeronunda örgüte destek verebildiği asla unutulmamalıdır. Örgüt sınav esnasında çaresiz bırakılmalıdır. Öncesi ve sonrası irdelenmelidir” ifadelerini kullandı.

MİLİTANLAR TAKİP EDİLMELİ

“Kısaca Üniversiteler disiplin kurallarını harfiyen uygulamalı” diyen Özkoçak,  “Bu tarz örgüt yapılanması güçlü fakülte hatta bölümlere üniversite çağında genç istihbarat ve güvenlik personeli yönlendirilmeli, istihbarat tarafından asılan afişler, atılan sloganlar ve militanlar takip edilerek önceden tedbir alınmalıdır. Unutulmamalıdır k

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.