"ÜSTGEÇİTSİZ EĞİTİM İSTEMİYORUZ"

"ÜSTGEÇİTSİZ EĞİTİM İSTEMİYORUZ"

Mehmet Akif Ersoy Mahallesindeki öğrenciler Anadolu Bulvarında hızla seyir eden araçların arasından geçmek zorunda kalıyor. Aileler küçük çocuklarını karşıdan karşıya geçirmek için ölümle burun buruna geliyor.

SELİM ERCAN / HABERVAKTİM-

 

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinleri, mahallelerini ikiye bölen Anadolu Bulvarı'nda ölümlü kazaların yaşandığını belirterek, bir üstgeçit yapılması için trafiği kapattı. "Öğrenciler üstgeçitsiz eğitim istemiyoruz" diyerek slogan attı. Mahalle sakinleri ise "Okulların açıldığını biliyorlar, şimdiye kadar üstgeçidi yapmamaları hata. Şu anda ölümle burun burunayız" diyerek tepki gösterdi.

10 YILLIK ÇİLE

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde her gün Anadolu Bulvarı'ndan geçerek okullarına giden yüzlerce öğrenci araçların hızlı seyretmesi nedeniyle ölümle burun buruna geliyor. Aileler çocuklarının okula gidiş ve dönüşlerinde bulvar üzerinde yolu keserek geçişlerini sağlıyor. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Ahmet Özdek üstgeçit yapılması ile ilgili 10 yıldan bugüne kadar yetkililere birçok dilekçe verdiğini ancak henüz bir üst geçidin yapılmadığını kaydetti. Birçok okul ile cami ve hastaneye gidebilmek için vatandaşların Anadolu Bulvarından geçmek durumunda kaldığını belirten Özdek, bu süre zarfı içerisinde 4 - 5 çocuğun arabanın altında kalarak hayatını kaybettiğini söyledi. Mahallenin 10 yıllık üst geçit çilesini muhtar Özdek ve mahalle sakinleri muhabirimize anlattı.

SÖZ VERDİLER

2004 yılında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi muhtarı olarak göreve geldikten kısa bir sonra üstgeçit için ilk dilekçesini yetkili makamlara ilettiğini söyleyen muhtar Özdek, "İlk dilekçeyi 30 Kasım 2005 yılında Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına verdim. Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğüne, Ulaşım Daire Başkanlığına, Fen İşleri Müdürlüğüne, Kaymakamlığa, Valiliğe ilgili her yetkili kuruma yazmadığım dilekçe kalmadı. Üst geçidi yapacaklarını söylüyorlar. Bir yıldır etüt çalışması yapacaklarını söyleyerek bizi oyalıyorlar. En son etüt çalışmasını bana vermelerini isteyerek kendimin yaptıracağımı söyledim. Onu da yapmadılar. Müteahhit'e  verdik dediler o zamanda ihaleyi alan müteahhit bir başkasına vermiş. O da olur o bizim sorunumuz değil. Okulların açılmasından önce üstgeçidin tamamlanmasına dair söz verdiler" dedi.

GÖSTERMELİK OLARAK EŞİLDİ

Kurban Bayramı öncesi Anadolu Bulvarında çukur eşildiğini söylen Özdek, "Milletin eylem yapacağı haberi Büyükşehir Belediyesi'ne veya Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidince Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili beni aradı. Bugün yarın çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Bir kepçe geldi orayı öyle eşti göstermelik olarak. Bırakıp gittiler sonra ne gelen var ne giden var. Oradaki levhayı da yaklaşık 6 ay önce astılar. Orayı kim eşti, inşaatı başlanan yere inşaat malzemesi gelir. Bana herhangi bir bilgi verilmedi. Tabelada kısa zamanda yapacaklarını söylüyorlar. O kısa zamanın ne kadar bir süre olduğunu biz bilmiyoruz. O kelimeden biz bir şey anlamıyoruz" diye konuştu.

FREN SESİNDE İÇİM YANIYOR

Okulların açıldığını hatırlatan Özdek, "Şimdi çocuklarımız anneleri ile birlikte Anadolu Bulvarından bir metre yüksekliğinde ki orta refüjden geçip geliyorlar. Benim evimin penceresi de Anadolu Bulvarına bakıyor. Her fren sesinde içim yanaraktan yola bakıyorum. İnşallah vahim bir durum olmaz. Olursa sorumlusu yıllardır dilekçe vermiş olduğum Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileridir. Bu işin içinde Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü de şahit. Bir sefer yolu kapattık. İlçe emniyet müdürü söz verdi. 'Ben yetkililer ile görüşeceğim' dedi. Halen yapılacak. İlçe Emniyet Müdürlüğü şimdi önünü dönmüyor bize" şeklinde konuştu.  

BİR AN ÖNCE ÇARE OLSUNLAR

AK Parti Yenimahalle İlçe Yönetim Kurulu üyeliği görevini yıllarca üstlenen Ümit Özdek ise "Bugünkü yol kapatan insanların düğününde ve cenazesinde hep yanlarında oldum. Davamı onlara anlattım. Onlarda davamın hep yanında oldular. Bir üstgeçit için onca laf duyuyorum. Çok görüldü bir üstgeçit bu insanlara. Sayın Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan ve Sayın Melih Gökçek'ten rica ediyorum. Biran önce çare olsunlar. İşte oy kaybımızın gerçekleri bunlar" dedi.

ÖĞRENCİ VELİLERİNİN TEPKİLERİ

Tepkilerini dile getiren öğrenci velileri ise şunları aktardı:

Çiğdem Arslan: Çocuklarımızı okula götürmek için hızları 120 km'yi bulan araçların arasından geçmek zorunda kalıyoruz. Üstgeçit yapılması için illa birilerinin ölmesi mi gerekir. Çocuklarımız okula gidemiyor. Allah korusun çocuklarımız burada ölsün mü? Üst geçit mi yapılacak ışık mı koyacaklar ne yapacaksa yapsınlar. Melih Gökçek duyun bizi artık yeter!"

69 yaşındaki Abdulselam Taşdemir: "Az önce torunumu karşıdan karşıya geçirdim. Zor geçtik arabalar hızlı geliyor. Üst geçit istiyoruz."
60 yaşındaki Zühre Kalkan: "Torunumu geçiriyorum buradan her gün. Ben kalp hastasıyım. Yolda düşsem giderim. Kalbimde pil var. Buraya üst geçit yapsınlar bizi bu eziyetten kurtarsınlar

Sibel D."Üst geçidi yapsalar da bizi Azrail'le tebelleş etmeseler olmaz mı? Can tehlikemiz olmadan şuradan geçsek olmaz mı? Belediye buraya özen gösterip okullar açılmadan üst geçidi yapsalar olmaz mı?"

9 yaşındaki Talha D. "Üst geçit olsaydı oradan geçmemiz rahat olurdu. Okula çabuk giderdik. Ne yazıkki okula gidemiyoruz. Bundan dolayı okula geç kalıyoruz. Erken yola çıksak ta trafikten okula geç kalıyorum. Şuraya üst geçit istiyorum."

İki çocuk babası Nurettin Aygül: "Okulların açıldığını biliyorlar şimdiye kadar yapmamaları hata. Şuanda ölümle burun burunayız."

Sibel Ata: "Belediye Başkanımıza sesleniyoruz. Evlerimizi çok güzel yaptı ellerine sağlık. Ancak üstgeçidin yapılması için illa ki birilerinin ölmesi mi lazım?"

Yeliz Çiçek: "Etrafını dolaşarak geçmek istesek yarım saat hatta bir saat yürüyoruz. Karşıdan karşıya geçsek canımızla karşı karşıyayız. Biran önce üstgeçit istiyoruz."

Yeliz Ç. "Her gün öleceğiz korkusuyla yaşıyoruz artık yeter. Birilerinin ölümünü göze alıyorlarsa tamam devam etsinler yapmasınlar."

Hakan Ezel: "153'ü aradık üst geçit yapacaksınız ilan astınız ne zaman yapacaksınız diye 45 gün oldu halen cevap verecekler. Çocuğumu her gün sırtımda taşıyıp karşıdan karşıya geçiyorum.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.