Uyuşturucuya Karşı Mahalleli Örgütlendi

Uyuşturucuya Karşı Mahalleli Örgütlendi

Mamak’ta Kutlu, Mutlu, General Zeki Doğan Mahalleleri’nde parklarda uyuşturucu ve içki kullanımının artması bölge sakinlerini çileden çıkarttı. Çocuklar ve bölge halkı için tehdit olan şahısları polisin engel olamaması vatandaşların kendince çözüm bulması

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Mamak Akdere’de bulunan Kutlu, Mutlu, General Zeki Doğan Mahalleleri’nde parklarda uyuşturucu ve içki kullanımının artması bölge sakinlerini çileden çıkarttı. Özellikle uyuşturucu kullanıp bölge sakinlerini rahatsız eden şahıslara polis ekipleri engel olamayınca vatandaşlar kendince önlem almaya başladı. Uyuşturucu kullanılan bölgede mahalleliler “Mahallemizde uyuşturucu ve hırsızlık istemiyoruz” şeklinde afişler astı.        

HER TÜRLÜ PİSLİĞİ YAPIYORLAR

Bölgede esnaflık yapan bir vatandaş konu hakkında muhabirimize şu bilgileri verdi: “Parkın içine merdiven yapmışlar geceleri orada uyuşturucu kullanıyorlar. Evleri rahatsız ediyorlar, küfür ediyorlar, şişeleri atıyorlar. Arabaları parka doğru park ediyorlar ve evlere doğru içki içiyorlar. Belediye 2 tane kule yaptı parkın içine, demir kapıları var onları kırıp içeride her türlü pisliği yapıyorlar.” 

ÇOCUKLARIMIZDAN PARA İSTİYORLAR

Uyuşturucu kullanan şahısların çocukların yolunu kesip para istediğini söyleyen bir öğrenci velisi, “Parkın hemen yukarısında bir okul var, çoluğumuz çocuğumuz büyük olmasına rağmen tek başına gönderemiyoruz. Çocukların yolunu kesip para istiyorlar, benim oğlumdan geçen gün para istemişler o da korkup kaçmış. Akşama kadar veliler çocuklarını okul etrafında beklemek zorunda kalıyor. Çünkü emniyetli bir yer değil, her türlü pisliği gerçekleştiriyorlar sadece uyuşturucu, içki değil. Mahalleli olarak biz çok tedirginiz yetkililerin bu sorunu çözmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

POLİS GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİYOR

Akdere Karakoluyla defalarca görüşmelerine rağmen sonuç alamadıklarını söyleyen Kutlu Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaer, “Biz karakola bu konu hakkında başvurduk, normal polis gönderiyorlar normal polisle de bu işler olmuyor. Parklara en azından haftada bir iki sefer yunuslar gelsin, yunuslardan korkuyorlar. İçki içiyorlar, birde torbaların içinde uyuşturucu kalıntıları buluyoruz. Maalesef polisimiz yeteri kadar bu konunun üzerine gitmiyor. Polisin ceza yazma yetkisi var ancak yazmıyorlar, yazmayınca da sıkıntı artıyor. Parkların ışıkları yanmıyor, bu da onların işine geliyor, Enerjisa’ya bu konuda defalarca şikâyette bulunduk ama onlarda hiçbirini dikkate almadı” diye konuştu.        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.