Uzman Jandarmalar ÇÖZÜM BEKLİYOR

Uzman Jandarmalar ÇÖZÜM BEKLİYOR

EMUJAD Genel Başkanı Şeref Çayırtepe, dernek olarak yürüttükleri çalışmalara ve uzman jandarmaların yaşadıkları sorunlara ilişkin Habervaktim'e açıklamalarda bulundu.

Emekli Uzman Jandarmalar Derneği (EMUJAD) Genel Başkanı Şeref Çayırtepe,  maaş ve sosyal haklar konusunda birçok sıkıntı yaşadığını belirterek, "Özlük hakları noktasında beklentilerimiz var. Özellikle uzman jandarma okulunun hizmetten sayılması ve ek göstergenin yükseltilmesine ilişkin sözler aldık. Bu sorunların yakın zamanda çözülme kavuşturulmasını bekliyoruz." dedi.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Derneğin 2007 yılında kurulduğunu belirten EMUJAD Genel Başkanı Şeref Çayırtepe,"  Kuruluşundan itibaren derneğimiz emekli ya da çalışan uzman jandarma arkadaşlara hizmet etmektedir. Özlük hakları noktasında çeşitli sorunlarımız var bunların çözümü için yetkili yerlerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tabi önümüze zorluklar engeller çıkıyor ancak bu sorunların çözümü için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizden beklentisi olan mağdur olan çalışanımızla, emeklimizle, gazimizle ve şehit ailelerimizle birlikte büyük bir sivil toplum kuruluşuyuz. Derneğimiz jandarma muvazzaf statüde olan uzman jandarmalara hizmet etmektedir." diye konuştu.

ŞEREF ,ONUR MESELESİ OLDU

Özlük hakları noktasında beklentilerinin olduğunu dile getiren Çayırtepe," Özellikle uzman jandarma okulunun hizmetten sayılması, ek göstergenin yükseltilmesi ve astsubaylığa geçirilme yaşının yukarı çekilmesi gibi ciddi çalışmalar var. Ancak hükümetimizden olumlu görüşler aldığımız hem uzman jandarma okulunun hizmetten sayılması hem de ek göstergenin yukarı çekilmesi noktasında çözüm için herhangi bir adım atılmadı. 3466 sayılı kanunla kurulan bir okul hizmetten sayılmıyor.

Bir örnek verecek olursak bugün bir subay okulu hizmette sayılıyor. Aynı hizmeti yapıyoruz aynı eğitimi alıyoruz. Astsubay okulu hizmetten sayılıyor. Polis meslek yüksekokulları emsalimiz olan okullar bizde İçişleri Bakanlığı'na bağlandık. Polis arkadaşlarımızın okulları hizmetten sayılıyor. Ancak ne yazık ki jandarma teşkilatında hizmet veren ve jandarmada statü olarak üçüncü sırada bulunan muvazzaf statüde olan uzman jandarmaların okulu hizmetten sayılmıyor. Okulun hizmetten sayılması bizler için artık bir şeref onur meselesi oldu. Herkesin okulu kabul ediliyor bizlerin ki neden kabul edilmiyor. Bizlere herkes haklısınız diyor haklıysak hakkımızı verin. Hakkımız olanı istiyoruz. Bunun çözülmesi istiyoruz. Beklenti içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

ADALETSİZ BİR DURUM VAR

Sorunların çözümüne ilişkin görüşmeler yaptıklarını anlatan Çayırtepe, şöyle devam etti:
" Sayın İçişleri Bakanımız ve Milli Savunma Bakanımızla ve yetkili yerlerle görüştük. Bu konun çözülmesine ilişkin olumlu görüşler aldık. Ama henüz onaylanmadı. Bekliyoruz. Umuyoruz yakın bir süreçte bu sorunumuz çözülecektir. Bizim en büyük sorunumuz, üyelerimizden gelen taleplerde bu yönde okulun hizmetten sayılmaması. Eğitim durumumuz aynı, aynı dersleri alıyoruz. Astsubay arkadaşlarımızın aldığı ek gösterge 3600 lira emeklilikte de aynı devre astsubay arkadaşla 700 lira aramızda fark oluyor. Burada adaletsiz bir durum var. Aynı hizmeti yapıyoruz ve aynı risk altında çalışıyoruz. Bizde 3600 ek göstergeyi hakkımız olanı istiyoruz. Verilecekse herkese verilsin."

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum