Uzmanından şifalı bitki tavsiyeleri

Uzmanından şifalı bitki tavsiyeleri

Deneyimli Aktar Havva Alemdar, şifalı bitkiler hakkında Habervaktim’e açıklamalarda bulundu.

Kışın kapıya çatmasıyla birlikte hastalıklar da birer birer geliyor. Modern tıp ile tedavi olan insanlara tedavi sürecinde destekleyici olarak şifalı bitkileri öneren deneyimli aktar Havva Alemdar ile şifalı bitkileri konuştuk.
Alemdar, şifalı bitkilerin ilaçlardan farklı olarak herkes tarafından kullanılabileceğini ve şifalı bitkilerin insanın dostu olduğunu belirterek, ‘‘Bu doğal bitkiler vücudun müttefikidir’’ dedi.

EN ÇOK IHLAMUR İÇİLİYOR

Ihlamurun en pahalı ve en çok tüketilen bitkilerin başında geldiğini söyleyen Alemdar, “Biz Ihlamur için özel olarak kür hazırlıyoruz daha etkili bir hale gelebilmesi için bunun içine; Tarçın, Karanfil, Zerdeçal, Kuşburnu gibi şifalı bitkiler koyarak daha da kuvvetli bir hale getiriyoruz. Kaynatarak tükettiğimiz bu çaylara tatlandırıcı olarak şeker yerine bal koyulmasını tavsiye ediyoruz ve özel olarak hazırladığımız bu kürleri toz haline getirip öyle de sunuyoruz, bala ya da süte karıştırıp tüketilebilmesi için” dedi.

ÖKSÜRÜK VE BRONŞİT İÇİN; TARÇIN, KARANFİL VE ZERDEÇAL

Kış hastalıkları için bazı bitkilerin daha özel olduğunu ifade eden Alemdar, “Öksürük ve bronşit için; Tarçın, Karanfil, Zerdeçal kullanılmasını öneriyoruz. Yine biz bunları asker rahatsızlıkları, zatürre için de tavsiye ediyoruz. Bunlar bağışık sistemini güçlü tutan bitkiler. Mide bulantısı için Zencefil çok çok başarılıdır mesela” diye konuştu. 

DEPRESYON TEDAVİSİNDE KEDİ OTU KULLANIYORUZ

Modern dünyanın baş belası haline gelen depresyon ve anksiyete için de önerilerde bulunan Alemdar, “Strese karşı; Kedi Otu, Melisa, Papatya ve Lavanta gibi bitkileri sakinleştirici, rahatlatıcı ve uyku düzenleyici olarak fayda sağlaması bakımından öneriyoruz. Mesela Kedi otunu kaygı, ruhsal gerginlik keza orta şiddetteki depresyonların tedavisinde kullanılması için veriyoruz” diye kaydetti.

HER YAŞTAN İNSAN KULLANABİLİR

Küçük çocuklar ve büyük sağlık problemi yaşayan vatandaşlar haricinde her yaştan insanın kullanabileceğini belirten Alemdar, “Biz bunları çocuklar ve büyük sağlık problemleri yaşayanlar haricinde her yaştan insanlara tavsiye ediyoruz. Aynı etkilere sahip tıbbi ilaçlarla birlikte alınmaz. Örneğin Kedi Otu, sakinleştirici etkisi olan bir ilaçla birlikte kullanılmaz çünkü faydası olmaz. Tansiyon ve Kalp hastalığı olan insanlara verirken daha dikkatli oluyoruz çünkü bazı durumlarda aynı ilaçlar gibi farklı tepkimelere yol açabilirler” dedi.
Propolis ve Arı Sütünün faydalarına değinen Alemdar, “Mesela Propolis’i vücutta oluşan enfeksiyonlarda özellikle boğaz enfeksiyonlarında doğal antibiyotik olarak veriyoruz ve iltihap giderici özelliği vardır. Arı Sütü ise çok tavsiye ettiğimiz diğer ürünlerden bir tanesi kansızlık, halsizlik ve yorgunluğa çok iyi geliyor” diye konuştu.

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.