Vagonlar Çin’den

Vagonlar Çin’den

2017’de hizmete girmesi beklenen Keçiören Metrosu için çalışmalar sürüyor. Son olarak, Çin’de üretimi tamamlanan vagonların ikinci seti de Başkent’e ulaştı.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Keçiören metrosundan kullanılmak üzere Çin’de üretilen metro vagonları Ankara’ya ulaştı. Macunköy’e gelen vagonlar, dönüşüm çalışmalarının ardından 2017’de hizmet vermeye başlayacak olan Keçiören metrosuna aktarılacak.

GELEN VAGONLARIN DÖNÜŞÜMÜ TAMAMLANDI

Önümüzdeki yıl hizmete açılacak olan Keçiören Metrosu’nun vagonları Ankara’ya gelmeye başladı. Çin’den gelen vagonlar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından EGO Genel Müdürlüğü’ne teslim ediliyor. Vagonların dönüşümü, Macunköy’de yapılıyor. İlk etapta 6 set gelen vagonların dönüşümü tamamlandı. İkinci etapta gelen 6 set de önceki gün teslim edildi. Etaplar halinde gelen ve dönüşümü tamamlanan vagonlar Keçiören Metrosu’na aktarılacak.

BİNALİ YILDIRIM: YILBAŞINDA AÇILACAK

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım da, Ak Parti’nin salı günkü grup toplantısında yaptığı konuşmada “Ankaralılara bir müjdemiz daha var. Önümüzdeki yıldan itibaren yaklaşık 10 km'lik Keçiören metrosu hizmete girecek” diyerek Keçiören Metrosu’nun yılbaşından itibaren hizmete açılacağını açıkladı.

METRONUN YAPIMINA 2004'TE BAŞLANMIŞTI

Yapımına Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından 2004'te başlanan Keçiören Metrosu, 7 Mayıs 2011'de ODTÜ Metro İstasyonu'nda gerçekleştirilen törenle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredilmişti. AKM ile Keçiören arasındaki Keçiören Metrosu hattının, araçlar dahil toplam yatırım bedelinin 1 milyar lira olduğu belirtiliyor. Toplam uzunluğu 9,2 kilometre olan hat hizmete girip tam kapasite çalıştığında Keçiören'den Ankara'nın merkezine günde yaklaşık 800 bin, saatte ise 50 bin yolcunun seyahat etmesi bekleniyor. Metronun, trafikte yaklaşık 1,5 saat süren yolculuğu da 16 dakikaya indireceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.