Vatan için can verenlere vefa borcunu ödüyor

Vatan için can verenlere vefa borcunu ödüyor

Hamamönü Sokağı’nda, Osmanlı Macunu satan Yavuz Yılmaz, şehit çocukları için başlattığı kampanyayla büyük beğeni topladı

Evli ve bir çocuk babası olan Yavuz Yılmaz, sattığı macunları hem şehit çocuklarına hem de kimsesiz çocuklara ücretsiz veriyor. “Vatan için can verenlerin çocuklarının elimden geldiği kadar yüzünü güldürmeye çalışıyorum” diyen 38 yaşındaki Yılmaz, Kendisinin de öksüz büyüdüğünü babasızlığın ne demek olduğunu anladığını kaydederek şunları söyledi:

“10 yıldır macunculuk yapıyorum. İnsanların babasını kaybetmesi beni üzüyor. Yanında babası olan çocuklar baba macun alır mısın? Diyor. Bende öksüz büyüdüğüm için yanında babası olmayan şehit olmuş ya da vefat etmiş çocukları çok iyi anlıyorum. Bir nevi onları mutlu etmek, onların yüzünü güldürmek benim içimi rahatlatıyor.” şeklinde konuştu. 

Rızkın Sahibi “Allah” Biz Paylaşmayı Bilelim

Yaptığı kampanyayla insanlık dersi veren Yılmaz, “Ben bir damla su taşıyan bir karınca gibi görüyorum kendimi, bu mübarek günlerde herkes elinden geldiği kadar din kardeşleriyle lokmasını paylaşmalı.” dedi. 
Bundan öncede İsrail’in Gazze’yi bombaladığı olaylarda bir rüya görüp bir günlük gelirini Filistin’e bağışladığını ifade eden 38 yaşındaki macuncu Yılmaz, “Gazze olaylarında bir rüya görmüştüm. Rüyamda ben ve oğlum oradaki savaşın ortasında kalmıştık. Uyandığımda ertesi gün ki bütün kazancımı Kızılay aracılığıyla Gazzeli çocuklara bağışlamıştım. Onların yerinde biz de olabilirdik. Oradaki din kardeşlerimizi de unutmayalım, onlara da yardım edelim. Rızkın sahibi Allah’tır. Yeter ki biz şu mübarek günlerde paylaşmayı bilelim’’ ifadelerini kullandı. 

Enes Sansar / HABER VAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.