"Vatan şairi" unutulmadı

"Vatan şairi" unutulmadı

"Vatan şairi" Namık Kemal, vefatının 135. yılında Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır köyündeki mezarı başında anıldı.

Tören, Namık Kemal'in kabrine Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferat Vural, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Zafer Mete, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri ile siyasi partilerin temsilcilerinin buket bırakması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle buradaki tören sona erdi.

haber1-004.jpg

Anma etkinlikleri, Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu'nda Gelibolu Namık Kemal Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla devam etti.

BİYOGRAFİSİ OKUNDU

Namık Kemal'in biyografisini okuyan öğretmen Ayşe Tatlı Çelik, Tekirdağ'da 1840 yılında dünyaya gelen "vatan şairi"nin, annesini küçük yaşta kaybedince dedesi Abdüllatif Paşa tarafından büyütüldüğünü ve asıl adının Mehmet Kemal olduğunu söyledi.

haber2-002.jpg

NAMIK'IN ANLAMI

Sofya'da evlerine ziyarete gelen dedesinin arkadaşı şair Binbaşı Eşref Bey'in, şiirlerini okuduktan sonra Mehmet Kemal'e yazıcı ve katip anlamındaki "Namık" adını verdiğini dile getiren Çelik, şairin o günden sonra Namık Kemal olarak anılmaya başlandığını ifade etti.

Öğrenciler tarafından Namık Kemal'in "Murabba" şiirinin okunduğu programda, "Vatan Sevgisi" ile "Namık Kemal" oratoryoları sahnelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.