Vatandaş bağışa yöneldi: Pazarda kurbanlık en düşük 80 en pahalı 200 bin TL

Vatandaş bağışa yöneldi: Pazarda kurbanlık en düşük 80 en pahalı 200 bin TL

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi pazarlarda durgunluk hakimken, satışlarda geçen yıla oranla bu yılın ücretleri damga vurdu. Karapürçek’te büyükbaş olarak en düşük kurbanlık 80 bin liradan alıcı bulurken, en pahalı kurbanlık ise 200 bin TL olarak öne çıktı.

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık fiyatları da merak konusu oldu. Bayram için yapılan hazırlıkların başında kurban alma işlemi öne çıksa da alış ve satış olarak pazarlarda durgunluk hakim oldu. Kurban pazarlarında durgunluk yaşanırken, besiciler ve vatandaşlar bu durgunluğun sebebini kurbanlık fiyatlarındaki pahalılıktan dolayı olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin en modern kurban satım ve kesim merkezi Altındağ Kurban Satış Yeri’nde de kurbanlıkların fiyatları vatandaşları düşündürttü. Genel olarak geçen yıllara göre sakin geçen Altındağ’da en düşük büyükbaş fiyatı 80 bin liradan alıcısını buldu. Pazardaki en pahalı hayvanlara ise 200 bin liradan ağız açıldı.

kurbanlik-fiyat-2.jpg

YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE ARTIŞ VAR

Altındağ Kurban Satış Alanı’nda bulunan kurbanlıklarda fiyatlar; hayvanın cinsine, kilosuna, yaşına ve sağlık durumuna göre değişiklik gösteriyor. Türkiye’nin dört bir yanından Altındağ’a gelen besiciler; bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 50 oranında arttığı belirtiliyor. Pazardaki sakinliğe sebep olan etkenlerin başında da kurbanlık fiyatlarının vatandaşlara yüksek gelmesi nedeniyle kurbanlarını vakıf ya da dernekler yoluyla bağışladığı yönünde oluyor.

pasa-2-001.jpg

FİYATLAR DÜŞEBİLİR

Kurban kesmeyi düşünen vatandaşlar, bütçelerine en uygun kurbanlığı bulabilmek için çadır çadır geziyor. Uzmanların tahminlerine göre, Kurban Bayramı'na yaklaşırken fiyatlarda küçük bir düşüş olabileceği, ancak bunun da durgunluğu tamamen ortadan kaldırmayacağı öngörülüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.