Vatandaşlara hizmet için el ele çözüm

Vatandaşlara hizmet için el ele çözüm

Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki, ilçedeki bazı mahallelerin Büyükşehir sorumluluğunda olmasından ötürü hizmet veremediklerini söyledi, yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna sorunun iş birliği içinde çözüleceğini ifade etti.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, geçtiğimiz pazar günü yapılan AK Parti Altındağ 6. Olağan İlçe Kongresi'nde ilçedeki belediye çalışmalarıyla ilgili birtakım bilgiler paylaştı. AK Parti'nin önemli isimlerinin de katıldığı kongrede konuşan Tiryaki, Altındağ'daki bazı sorunlarla ilgili işbirliği çağrısında bulundu.  

KASASI PARALAR İLE DOLU BELEDİYEYİZ

Belediyecilikte Türkiye'ye örnek olan Altındağ'ın hizmet alanı dışında olmasına rağmen ilçeye kazandırdığı bazı eserler hakkında bilgi veren Başkan Tiryaki,  "15'ten fazla okul, 15'ten fazla cami, 20'den fazla sağlık merkezi, 7 tane polis karakolu, emniyet müdürlüğü, ilçe müftülüğü gibi birçok kamu kurumlarını da Altındağ'mıza kazandıran belediyemiz bütün bunları tamamen öz kaynakları ile yapmış ve bugüne kadar bir kuruş borçlanmamış ve bugün kasası paralarla dolu bir belediye ile karşınıza geldik. Biz birlik ve beraberliğimizi koruduğumuzda Allah'ın bereket vereceğini inanıyoruz" dedi. Tiryaki 10 yılda büyük yol kat ettiklerini söyledi. 

ALTINDAĞ'DA 3-5 YILA GECEKONDU KALMAYACAK 

İlçedeki gecekondu sorunuyla ilgili önemli gelişmeler yaşandığını aktaran Başkan Tiryaki, "Hemen hemen yüzde 85'i gecekondu olan Altındağ'da 50 binden fazla gecekondu kavgasız, gürültüsüz sadece belediye imkanlarıyla yıkılmıştır. Vatandaşın ve müteahhitlerin yıktığı yapılar bunun dışındadır. 3-5 yıla kadar da Altındağ'da hiçbir gecekondu kalmayacaktır" diye konuştu.  

ALTINDAĞ'IN BAZI MAHALLELERİ BÜYÜKŞEHİR YETKİSİNDE 

AK Parti'ye Altındağ'da oy kaybettirecek davranış içerisine belediye ve parti teşkilatı olarak girme lükslerinin olmadığının altını çizen Başkan Tiryaki, Altındağ ilçe sınırlarında olmasına rağmen Melih Gökçek döneminde Büyükşehir'e bağlanan bazı mahallelere hizmet götürülmediğine dikkat çekti.   

HER MAHALLEYE HİZMET GİTMELİ

"Altındağ'ın her mahallesine hizmet götürmemiz lazım" diyen Başkan Tiryaki, "Bundan önceki seçimlerde ilçe parti teşkilatımıza hangi mahallelerde oy kaybedeceğimizi tek tek söyledim.  Söylediğim mahallelerin tamamında AK Parti oy kaybetti. Bundan önceki yıllarda da bu mahallelere çivi çakılmadı. Hala çakılmadı diğer seçime de 1 yıl var. İş yapmazsak bu mahallelerde yine oy kaybedeceğiz. Eğer yüzde 75-80 oy alabileceğimiz bir yerde yüzde 55 oy alarak seviniyorsak biz yanılıyoruz" şeklinde konuştu. 

ALTINDAĞ SEÇİME HER DAİM HAZIR

Tiryaki, Altındağ'ın her zaman seçime hazır olduğunu vurgulayarak, "Pazartesi seçim olsa Altındağ'dan endişelenmeyin. Burası seçime hazır. Seçim olacak diye seçim kampanyalarına gerek yok. Vatandaşla diyalogu devam ettirelim yeter" dedi. 

EL ELE VERİP TÜM SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Veysel Tiryaki'nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ele ele vererek tüm sorunların üstesinden geleceklerini belirterek şunları söyledi: "Değerli belediye başkanımızın dertli olduğunu biliyorum. Değerli belediye başkanımızla inşallah bundan sonra el ele vererek bütün sorunlarımızı kısa süre içerisinde çözeceğimize inanıyorum. İş birliği içerisinde Altındağ'ımızın sorunlarını inşallah halledeceğiz. Çözümsüz sorunumuz yok. Ortak akılla doğru adımlarla bunların üstesinden geleceğiz. Değerli başkanım sen hiç endişe etme, rahat ol, o bazı problemler bundan sonra olmayacak. Başta hükümetimiz ve değerli milletvekillerimizin desteğiyle bu sorunlarla hep birlikte aşacağımıza inanıyorum."  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.