Vatandaşların 343 çilesi bitmiyor: Otobüsler çok geç geliyor

Vatandaşların 343 çilesi bitmiyor: Otobüsler çok geç geliyor

Mamak’ın Karaağaç, Altıağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde vatandaş toplu taşımada sorun yaşıyor. 3 mahallenin tek otobüsü olan 343 numaralı hattın yetmediğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor.

Mamak’ın Karaağaç Mahallesi, Altıağaç Mahallesi ve Hüseyingazi Mahallesi’ne hizmet veren 343 numaralı EGO otobüs hattı ihtiyacı karşılamaya yetmiyor. 3 mahallenin tek otobüsü olan 343 numaralı hattın yetmediğini söyleyen vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor.

Sefer sayılarının artırılmış olmasına rağmen hala yetersiz kaldığını ifade eden vatandaşlar Karaağaç Mahallesi, Altıağaç Mahallesi ve Hüseyingazi Mahallesi’ne giden bir otobüs hattı daha istediklerini ifade etti. Otobüs şoförlerinin zaman zaman duraklarda durmadığını belirten vatandaşlar bu konuda somut bir adım atılmasını istediklerini ifade etti. Otobüs şoförünün durakta durmaması ile ilgili şikâyet oluşturduğunu belirten vatandaşlar "Belediyeyi arayıp şikâyet ediyoruz şoför durmadı diye, bize 10 gün sonra verdikleri cevapta ‘böyle bir otobüsümüz bulunmuyor’ diyorlar" diyor.

1-004.jpg

TOKİ YAPILDI NUFÜS ARTTI

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında gecekonduların yıkılıp yerine TOKİ bloklarının yapıldığı Karaağaç, Altıağaç ve Hüseyingazi Mahallelerinde ev sahiplerine dairelerinin teslim edilmesiyle birlikte bölgede ani nüfus artışı oldu. Bu nüfus artışıyla birlikte mahalle sakinleri otobüs hattının ve seferlerinin yeterli olmadığını ifade etti. Yeni yapılanma doğrultusunda açılan ortaokul ve lisenin de bu trafiği çoğalttığını söyleyen vatandaşlar okul giriş ve çıkış saatlerinde otobüslere binemediklerini ifade etti.

2-003.jpg

OTOBÜSLER DOLU GELİYOR

Yaşanan yoğunluk nedeniyle otobüslerin dolu geldiğini ifade eden vatandaşlar soğuk kış günlerinde otobüsleri 40 dakika beklediklerini ifade etti. "Otobüsler iş saatlerinde hep dolu geliyor. Otobüse binebilmek için kolej durağına yürüyorum. Kızılay durağında binmek çok zor. Kızılay durağı çok kalabalık oluyor ve otobüse binemeyebiliyorum" ifadesinde bulunan mahalle sakini otobüslerin arttırılması gerektiğini ekledi. İşe gidiş ve iş çıkışı saatlerinin çok yoğun olduğunu belirten vatandaşlar bu saatler dışında da seferlerin çok daha az olduğunu ifade etti. Hafta sonu akşam saatlerinde bekleme süresinin çok daha uzadığını söyleyen vatandaşlar yetkililerden konu ile ilgili bir çalışma yapmasını istedi.

3-002.jpg

3 MAHALLE TEK OTOBÜS

Karaağaç, Altıağaç ve Hüseyingazi Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar 3 mahallenin tek otobüs hattı olmaması gerektiğini ifade etti. Dolmuşların otobüslerden hemen önce geldiğini ifade eden mahalle sakinleri "Dolmuşlar otobüslerden 1-2 dakika önce geliyor. Eğer otobüse binemediysen dolmuş da geçmiş oluyor. Havalar çok soğuk, bu soğuk havalarda dakikalarca beklemek zorunda kalıyoruz" İfadesinde bulundu. Otobüslerin yoğun trafikte ve yoğun duraklarda durmadığını ifade eden vatandaşlar yetkililerden konu ile ilgili bir çözüm istediklerini ekledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.