Veli Gündüz Şahin: Mamak'ta trafik rahatlayacak

Veli Gündüz Şahin: Mamak'ta trafik rahatlayacak

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, ilçenin ulaşım sorununu yakından takip ettiğini belirterek “Mansur Başkanım ile çözeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, Mansur Yavaş Gönüllüleri Derneğinin iftar yemeğinde gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Şahin, Mamak’ın ulaşım sorununu yakından takip ettiğini belirterek, “Mamak’ta bir ulaşım sorunu var. Bu sorunu biliyor ve yakından takip ediyoruz. Mansur Başkanım ile birlikte seçimi kazandığımızda Mamak’ın ulaşım sorununu da çözeceğiz” dedi. Veli Gündüz Şahin, Mamak’ta kültür ve sanat faaliyetlerinin arttırılması gerektiğini söyleyerek açık hava konserleri, tiyatro gösterileri ve film gösterimleri gibi etkinlikler ile Mamaklıları daha çok buluşturacaklarını ifade etti.

adadaad.jpg

“ULAŞIMI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Mamak’ın ulaşım sorununu yakından takip ettiğini ifade eden CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, Büyükşehir Belediyesi ve yetkili kurumlara taleplerini sunarak, ulaşım sorunlarını çözeceklerini şöyle ifade etti:

“Mamak’ta bir ulaşım sorunu var. Bu sorunu biliyor ve yakından takip ediyoruz. Ankaray hattının Dikimevi-Siteler, daha sonra Dikimevi-Doğukent yönünde uzatılması, ilçemizin ulaşım altyapısının geliştirilmesi ve Mamak sakinlerinin ulaşım olanaklarının artırılması ile mevcut banliyö demiryolu hattının Metro ve Ankaray sistemine bağlanarak, ücretsiz transferlerin sağlanması için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile gerekli çalışmaları yürüteceğiz.’’

11.jpg

ENGELLİ ULAŞIMA DESTEK

Şahin, engelli vatandaşların ulaşım hakkını koruyup destekleyeceklerini ifade etti. Şahin, “Engelli bireylerin ulaşım hakkını korumak ve desteklemek için engelli erişilebilirliği olan toplu taşıma araçlarının sayısını artırarak, engelli dostu duraklar oluşturacağız. Engelli vatandaşlarımızın rahat ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için bütün önlemleri alacağız” açıklamasında bulundu.

22.jpg

ULAŞIM DAHA VERİMLİ OLACAK

Mamak’ın ulaşımın daha verimli olması için çalışacaklarını belirten Veli Gündüz Şahin, trafik akışını düzenlemek için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Şahin, “Mamak’ta trafik sıkışıklığını azaltacak ve trafik akışını düzenleyeceğiz. Bunun için ihtiyaç duyulan tüm çalışmaları Mansur Başkanımızla uyum içerisinde yapacağız. Yolların genişletilmesi, trafik işaretlerinin ve ışıklarının düzenlenmesi, trafiği rahatlatıcı alternatif güzergâhların oluşturulması gibi önlemlerle, ulaşımın daha verimli olmasını sağlayacağız” ifadesinde bulundu.

MAMAK KÜLTÜR SANAT MERKEZİ OLACAK

Veli Gündüz Şahin, Mamak’ı kültür ve sanatın merkezi haline getireceklerini söyledi. Şahin, “Açık hava konserleri, tiyatro gösterileri ve film gösterimleri gibi etkinlikler düzenleyerek Mamak'ın açık alanlarını sanat ve kültürle buluşturacağız. Bu etkinliklerle hem ilçe sakinlerinin hem de ziyaretçilerin aileleri ile birlikte keyifli ve eğlenceli anlar yaşamasını sağlayacağız. Gençlerin sanat ve kültür alanındaki yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine destek olacak gençlik merkezleri ve atölyeler kuracağız. Gençler sahip oldukları yetenek alanına göre kendilerini geliştirme imkanı bulacak. Kültürel ve sanatsal faaliyetler ile Mamaklıları daha sık buluşturacağız. Mamak’ı kültür ve sanat merkezi haline getireceğiz” şeklinde konuştu

sanayi.jpg

SANAYİ GEREKİYOR

Mamak’a yapılacak bir sanayi bölgesinin diğer sanayi bölgelerinin ulaşımını da rahatlatacağını belirten Şahin, “Aracında sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız Şaşmaz’a, İvedik’e ve Ostim’e gidiyor. Bu durum ulaşımda da büyük bir sıkıntı yaratıyor. İlçemizde bulunan Kızılca’da sanayi projelerimiz var. Mamak’ın birinci beklentisi bir sanayi. Küçük ölçekli de olsa ilçemize bir sanayi gerekiyor. Biz de Mamak halkı için bu projemizi hayata geçirmek istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.