Veliler ve MEB Dikkat! KIZLARA ŞÖHRET TUZAĞI

Veliler ve MEB Dikkat! KIZLARA ŞÖHRET TUZAĞI

Ankara’da bugün finali yapılması planlanan Model Of Fashion güzellik yarışması tartışma konusu oldu. 16 ile 25 yaş arasında 50 kız öğrencinin aday olabildiği yarışmaya tepki yağıyor. İnternet üzerinden düzenlenen ve öğrenci olma şartı aranan yarışma Ankar

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara’da garip bir “yarışma” düzenleniyor. Adı “Model Of Fashion Güzellik Yarışması.” Geçtiğimiz yıllarla da düzenlenmişti. Yarışmaya katılım için “öğrenci olma” şartı aranıyor.  Yarışmayı Joker Ajans ile Wella ortaklaşa düzenliyor. 16 ile 25 yaş arasındaki genç kızların başvuru yaptığı yarışmaya okuyamayan kızlar alınmıyor.

HEDEFTE ÖĞRENCİLER VAR

Yarışmaya daha reşit olmayan 18 yaşından küçük kızlarda katılabiliyor. Ayrıca öğrenci olan kızlar için bir miktar harçlık veriliyor ve bu şöhret tuzağına çekiyorlar. Yarışmayı düzenleyen yetkililer üniversite dönemlerinde öğrencilerin okul giderlerini karşılaya bilecek kadar para kazandırdıklarını belirterek yarışmaya katılan adayların daha sonra dizilerde oynadıklarını açıkladı.

YABANCI ÜLKELERİN KÜLTÜRLERİNE AİT

Genç kızları Türkiye içi ve uluslararası platformda tanıtma iddiasında bulunan yarışmaya WELLA isimli kozmetik markası sponsor oluyor. Almanya markası olan WELLA’nın gelenek ve göreneklerimize ters olan bu yarışmayı desteklemesi de kuşku uyandırıyor.  Yarışma hakkında tepki gösteren bir vatandaş, “Bu tür organizasyonlar tamamıyla yabancı ülkelerin kültürlerine aittir. Dinimizde bu tür etkinliklerin yeri yoktur” dedi.  

KIZLAR METALAŞTIRILIYOR

Reşit olmayan 16 – 17 yaşındaki kızlar ise aileleriyle birlikte yarışmaya başvuru gerçekleştirebiliyorlar. Daha hayatlarının başlarında şöhret olma hayalleri kuran gencecik kızlar adeta bir meta gibi sergileniyor. Yarışmanın ahlaki yapımıza ters olduğunu öngören birçok kesim tepki gösteriyor. Ankara’nın böyle bir yarışmayla anılmasından rahatsız olanların sayısı oldukça fazla.

VELİLER VE MİLLİ EĞİTİM GÖREVE

Sağduyu sahibi vatandaşlar sözkonusu yarışmaya ilişkin endişelerini gazetemizle paylaştı. Gencecik kızların “güzellik yarışması” adı altında bedenlerinin cinsel bir obje olarak kullanılmaya başlandığına dikkat çeken vatandaşlar, velileri ve Milli Eğitim yetkililerini çocuklara sahip çıkmaya çağırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.