Veysel Tiryaki çok iddialı: Proje belediyeciliği geri dönecek

Veysel Tiryaki çok iddialı: Proje belediyeciliği geri dönecek

Altındağ’da 3 dönem başkanlık yapan ve hayata geçirdiği projelerle ilçeyi ülke çapında tanınır hale getiren Veysel Tiryaki, bayrağı tekrar devralmaya hazırlanıyor.

Seçimlere 1 aydan kısa bir süre kala başkan adayları Ankara için vaatlerini açıklamaya başladı. Özellikle merkez ilçelerdeki seçim vaatleri yakından takip ediliyor. Vatandaşın gözü bir yandan da büyük projelerde. Güçlü seçim vaatlerine rağmen proje tanıtımı yapan başkan adayının az olması gözlerden kaçmıyor.

1-007.jpg

ÜLKE ÇAPINDA TANINDI

2004-2019 yılları arasında 3 dönem Altındağ Belediye Başkanlığı yapan Veysel Tiryaki, tanıttığı projeler ile seçim yarışında yüksekten uçuyor. 15 yıllık görev süresinde Altındağ'a birçok eser kazandıran ve ilçeyi Türkiye genelinde tanınır hale getiren Tiryaki, yeni dönemde bayrağı devralmaya hazırlanıyor.

Tiryaki'nin projeleri altı ana başlık altında toplandı. Bunlar sırasıyla kentsel dönüşüm, sosyal ve toplumsal projeler, istihdam, çocuk ve gençlik projeleri, restorasyon ile yeşil alan projeleri olarak belirlendi.

3-001.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİR MARKA

Tiryaki, göreve gelmesi halinde Altındağ’da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerini devam ettirmek istiyor. Yeni dönemde Önder-Ulubey, Solfasol-Yıldıztepe-Bağlariçi, Örnek, İskitler, Doğantepe-Başpınar, Türk-İş Blokları gibi mahallelerde kentsel dönüşüm başlatılacak.

Engelli vatandaşlara hassasiyeti ile tanınan Tiryaki, dezavantajlı gruplara, engelli bireylere ve ailelere destek verecek. Engelliler Eğitim ve Sanat Merkezi, Bağımlılıkla Mücadele Merkezi, İleri Yaşam Merkezi gibi tesisler kurulacak. Ayrıca dar gelirli ailelere yardım ve öğrencilere destek sağlanacak.

2-002.jpg

GENÇLERİN GÖZÜ BU PROJEDE

İstihdam başlığındaki projeler Altındağlı gençleri heyecanlandırdı. Yeni dönemde kalifiye olmayan iş gücünün meslek kurslarına yönlendirilmesi ve işverenlerin talepleri doğrultusunda eğitimlerin verilmesi planlanıyor. Sanayi Çalışanları Yaşam Merkezi ve Altındağ İstihdam Ofisi gibi kurumlar iş arayanlar ile işverenleri buluşturacak.

Altındağ Çocuk Şehri, Çocuk Edebiyatı Müzesi ve Kütüphanesi, Altındağ Genç Girişimciler Merkezi gibi tesisler ise gençlere yönelik eğitim ve kültürel etkinlikler sunacak.

5.jpg

KENT ÇİFTLİĞİ YOLDA

Altındağ'da büyük parkların yapımına devam edilecek ve Altındağ Kent Çiftliği ile Altındağ Kent Ormanı gibi projeler hayata geçirilecek. İlçede bulunan tarihi yapılar restore edilerek turizme kazandırılacak. Bölgenin kültür, sanat ve turizmdeki potansiyeli için çalışmalar sürecek.

Tiryaki’nin Altındağ’da yaşanan sorunlar için çözüm arayışında olduğu kamuoyuna daha önce yansımıştı. Yeni dönem ile beraber ilçedeki faaliyetlerin artması bekleniyor. Başta Hamamönü olmak üzere tarihe geçen restorasyon çalışmalarının ardından, bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının Veysel Tiryaki’ye tam destek verdiği öğrenildi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.