YA BUNLAR NE OLACAK?

YA BUNLAR NE OLACAK?

FETÖ'nün uluslararası arenada kendini göstermek için düzenlediği Türkçe Olimpiyatları adına 2012'de bastırılan hatıra paralarının hala piyasada dolaştığı ortaya çıktı. Vatandaşlar o paraların acil toplatılıp imha edilmesini istiyor.

 

O 1 TL KARŞISINDA ŞOKA DÖNDÜ

Pursaklar'da yaşayan Burak Dalyan geçtiğimiz günlerde bir alışveriş çıkışı kendisine verilen madeni paralardan birinin diğer 1 TL'lerden farklı olduğunu gördü. İlk defa karşılaştığı 1 TL'nin tura kısmını dikkatlice inceleyen Dalyan, paranın hikayesini öğrendi. FETÖ'yü andıran paraların piyasada dolaştığını görmekten büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Dalyan, yetkililere seslendi.
DERHAL TOPLATILMALI
"Uluslararası tehlikeli terör örgütünün geçmiş yıllarda yaptığı bir organizasyonu olan Türkçe Olimpiyatları logolu o 1 TL'lerin toplatılması da gerekmiyor mu?" sorusunu soran duyarlı genç, "Vatan hainlerini andıran hiçbir materyali bu millet görmek istemiyor. O paraların acil toplatılması gerekiyor. Derhal bu konuda kampanya başlatılmalı" dedi.  

 

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) uluslararası arenada kendini göstermek için düzenlediği Türkçe Olimpiyatları adına Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında hatıra paraları bastırılmıştı. Hain FETÖ'yü andıran Türkçe Olimpiyatları logolu özel 1 TL'lik madeni paraların hala piyasada elden ele dolaştığı öğrenildi. Vatandaşlar ise söz konusu paraların toplatılıp imha edilmesini istiyor.
VATANDAŞI ŞAŞKINA ÇEVİREN 1 TL

Pursaklar'da yaşayan Burak Dalyan adlı duyarlı bir vatandaş, geçtiğimiz günlerde bir alışveriş çıkışı kendisine verilen madeni paralardan birinin diğer 1 TL'lerden farklı olduğunu gördü. İlk defa karşılaştığı 1 TL'nin tura kısmını dikkatlice inceleyen Dalyan, önce paranın sahte olduğunu düşündü daha sonra ise yaptığı kısa bir araştırmanın ardından paranın hikayesini öğrendi. Yaşananlara rağmen bu FETÖ'nün uluslararası arenada kendini göstermek için düzenlediği Türkçe Olimpiyatları logolu 1 TL'lerin piyasa elden ele dolaştığını görmekten bir Türk genci olarak büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Dalyan, yetkililere seslendi.
DERHAL TOPLATILMALI
"Hâlâ piyasada dolaşımda olan FETÖ'yü andıran paraların akıbeti ne olacak? Uluslararası tehlikeli terör örgütünün geçmiş yıllarda yaptığı bir organizasyonu olan Türkçe Olimpiyatları logolu o 1 TL'lerin toplatılması da gerekmiyor mu?" sorularını soran Dalyan, "Vatan hainlerini andıran hiçbir materyali bu millet görmek istemiyor. Çünkü onlar bizleri şehit ve gazi etti. Meclisimizi bombaladı. O paraların acil toplatılması gerekiyor. Derhal bu konuda kampanya başlatılmalı. Bu paraların farkına varmayan insanlarımız hala bulunuyordur. İnsanlarımızın bu şekilde haberi olur" dedi.   

2012 YILINDA BASILMIŞTI
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, FETÖ'nün Türkçe Olimpiyatları'nın 10. yılına özel 2 bin adet hatıra para basarak Haziran 2012'de satışa sunmuştu. Hatıra paranın yanı sıra olimpiyat logolu 1 milyon adet madeni 1 TL de tedavüle sürülmüştü. Madeni 1 liraların bir yüzünde Türkçe Olimpiyatları logosu, diğer yüzünde ise o yıl için seçilen 'İnsanlık el ele' sloganı yer alıyordu. 925 ayar gümüşten yapılan ve nominal değeri 50 TL olarak belirlenen hatıra paralar 100 TL fiyatla satışa sunulmuştu. Bu paralarda, 1 liralarda olan Atatürk resmi de yer almamıştı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.