Yabancı tabela tartışması: Madem öyle herkesi kapsasın

Yabancı tabela tartışması: Madem öyle herkesi kapsasın

CHP’ye geçen Keçiören Belediyesi’nin ilçedeki yabancı tabelaların kaldırılması kararı tartışma konusu oldu.

31 Mart seçimlerinde CHP’ye geçen Keçiören Belediyesi, mayıs ayı ilk meclis toplantısında yabancı tabelaların kaldırılması kararı aldı.

Kararı gazetemize değerlendiren Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, “Şu anda Keçiören esnafının daha büyük sorunları bulunuyor. Keçiören Belediye Başkanı Mesut Bey, öncelikle esnafın sorununu çözmeye odaklanmalı” dedi. Yabancı dildeki tabelaların turizm açısından da zenginlik kattığını belirten Çelikus, kurumsal şirketlerin tabelasının kaldırılamaması hakkında “Küçük esnafın tabelası kalkıyorsa büyük kurumsal firmaların da tabelası kalkmalı. Gariban 3-5 tane esnafın tabelasıyla uğraşmak bir şey kazandırmaz. Bu uygulama yapılacaksa tüm tabelalara yapılmalı” şeklinde konuştu.

fakretmez.jpg

ESNAFIN DAHA BÜYÜK SORUNLARI VAR

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Keçiören Belediyesi meclisinde alınan yabancı tabelaların kaldırılmasına yönelik karara ilişkin, “Biz esnaf ve sanatkarın karı, kazancı, menfaati neredeyse oradayız. Şu anda Keçiören esnafının daha büyük sorunları bulunuyor. Biz dernek olarak, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Bey’e bu sorunların çözümüne odaklanmasını tavsiye ediyoruz. Kendisi Keçiören esnafının sorununu çözmeye odaklanmalı. Bu konuda biz de sonuna kadar üzerimize düşeni yapar desteğimizi oluruz. Ama önce esnafın sıkıntısı çözülmeli” açıklamasında bulundu.

esnaf-ve-sanatkarlar-dernegi-genel-baskani-mahmut-celikus.jpg

HERKESE UYGULANMALI

Kurumsal şirketlerin tabelasının kaldırılmaması hakkında konuşan ESDER Başkanı Mahmut Çelikus, “Biz bu konuyu doğru bulmuyoruz. Küçük esnafın tabelası kalkıyorsa büyük kurumsal firmaların da tabelası kalkmalı. Gariban 3-5 tane esnafın tabelasıyla uğraşmak bir şey kazandırmaz. Eğer böyle bir uygulama yapılacak ise bu yaptırım tüm tabelalara uygulanmalı” diye konuştu.

farketmezzzzz.jpg

“ZENGİNLİK KATIYOR”

Mahmut Çelikus, yabancı tabelaların zenginlik kattığını belirterek, “İngilizce, Fransızca ve Arapça gibi diller dünyada çok sayıda kişi tarafından konuşulan diller. Hem ülkemize hem Ankara’mıza bu ülkelerden çok sayıda turist de geliyor. Bu durumdan hem turizm hem de küçük esnaf etkileniyor. Bu dillerin olması bize zenginlik katar. Biz durumu bu açıdan görüyoruz ve Keçiören esnafının öncelikli olarak daha büyük sıkıntıları olduğunu düşünüyoruz.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.